Črna kronika

Slovenski policisti zaprli dve tovarni droge

T.C.
17. 12. 2014, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Včerajšnji dan je bil zelo uspešen za policiste, saj so v dveh akcijah, in sicer v okolici Polzele ter v Zasavju, uspešno stopili na prste 27-letniku in 24-letnici, ki sta se ukvarjala s pridelavo prepovedane droge konoplje.

Policija

Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, sporoča, da so žalski policisti včeraj, 16. decembra 2014,  na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju,  opravili hišno preiskavo pri 27-letnemu osumljencu iz območja Polzele.

V stanovanjski hiši so našli poseben večji izolacijski šotor,  v katerem je gojil 100 rastlin prepovedane droge konoplje. Poleg sadik konoplje  in šotora so policisti pri sami hišni preiskavi zasegli še več drugih pripomočkov potrebnih za gojenje konoplje v zaprtih prostorih.
 
27-letnega osumljenca bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Policija

Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana pa je sporočila, da so minuli četrtek tudi policisti PP Trbovlje na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 24-letni ženski iz Zasavja.

Med hišno preiskavo sta bila odkrita dva prostora, prirejena in opremljena z lučmi, ventilacijo, filtri, časovnimi stikali, ter sistemom za gnojenje, ki sta bila namenjena gojenju prepovedane droge konoplja. V prostorih in pripravljenih koritih sicer ni bilo rastlin, so pa policisti med hišno preiskavo zasegli okoli  1,8 kg posušene rastline prepovedane droge konoplja, ki je bila pakirana v več vrečkah in kartonskih škatlah.

Prav tako sta bili najdeni dve elektronski tehtnici in manjše vrečke za pakiranje prepovedane droge. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.