Črna kronika

Po umoru zavil v igralnico

tr
17. 12. 2014, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Hazarderju je sodišče izreklo trideset let zapora, ker je umoril svojo punco. Po umoru je zavil v igralnico in vse zapravil. Za nameček je tri dni spal ob njenem truplu.

Arhiv Svet24

Kar na dolgih trideset let zapora je hrvaško sodišče obsodilo Maria Borića, ker je letošnjega 20. marca umoril svoje dekle Silvano Nikić v njenem stanovanju.

Storilec je po krutem dejanju vzel njeni bančno in kreditno kartico, za obe je poznal kodi, in odhitel do bankomata. Tu je večkrat dvignil denar, nabralo se ga je za 9900 kun, za nameček pa je za dva tisoč kun prodal njen mobitel. S šopom denarja se je odpravil v igralnico, kjer ga je zapravil. Svoje kruto dejanje je kar tri dni prikrival svojcem. Silvanini materi je lagal, da je punca v bolnišnici in da ima pokvarjen mobitel. Med tem pa je tri dni spal ob truplu svoje punce.

Arhiv Svet24

Sodnica je ob izreku sodbe dejala, da se je obtoženi zaradi denarja podal v ljubezensko razmerje s Silvano. Ta mu je namreč dajala denar, misleč, da ga potrebuje za otroke iz pretekle veze. A njegova bivša žena je razkrila, da Borić že dve leti in pol ni videl otrok. Ko je sodnica zaključila razlago sodbe, sta se oglasili žrtvina mati in sestra dvojčica. Mati je v solzah izjavila, da ga bo ubil nekdo iz podzemlja, Silvanina sestra pa mu je zabrusila, da nikoli ne bo prišel iz zapora.