Črna kronika

Bivši punci zaril nož v srce

tr
4. 12. 2014, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Dunajsko sodišče je Srba Igorja M. na ponovljenem sojenju zaradi uboja bivšega dekleta obsodilo na 18 let zapora. Na prvem sojenju so bili sodniki bolj milostni.

Na prvem sojenju na Dunaju so namreč sodniki 34-letnemu Srbu Igorju M., ki je s kuhinjskim nožem zadal smrtne rane nekdanjemu dekletu Tatjani R., prisodili 15 let zapora. Na sodbo se je tožilstvo pritožilo in sodniki so se tokrat z njim strinjali ter storilcu izrekli tri leta kazni več. Obtoženi je tekom sojenja dejanje priznal, pri tem pa trdil, da ga je najprej napadla nekdanja partnerica, stara komaj dvajset let, in da se je le branil.

Zgodba se je začela odvijati 11. februarja letos, ko ga je Tatjana prišla obiskat na Dunaj. Ker se ni vrnila domov, so njeni starši prijavili njeno izginotje. Policija je na vrata dunajskega stanovanja, kje je živel Srb, potrkala šele po treh dneh. Ker policistom nihče ni odprl, so v stanovanje vdrli, pri tem pa naleteli na grozljiv prizor. V dnevni sobi je v mlaki krvi ležalo Tatjanino truplo. Storilec se je po nekajdnevnem begu v družbi svojega odvetnika skrušen predal policiji. Policiste je poskušal prepričati, da ga je partnerica napadla prva in mu v trebuh zarila nož. Zaradi njenega napada je izgubil zavest, in ko se je prebudil, naj bi ležala zraven njega vsa krvava.