Črna kronika

Pazite se spletnih trgovin

M.J.
26. 11. 2014, 15.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Novogoriški policisti so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja goljufije. Oškodovanec je namreč preko ene od spletnih trgovin kupil rabljen mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S5. Kasneje je ugotovil, da gre za ponaredek omenjenega telefona, zaradi omenjenega protipravnega ravnanja pa je bil oškodovan za približno 400 evrov.

Arhiv Svet24

Policisti preiskujejo okoliščine navedenega kaznivega dejanja in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo. Sicer pa Policija vsem, ki sumijo, da so žrtev podobnih goljufij oz. če sumijo da so postali žrtev spletne prevare, svetujemo, da prijavo o sumu kaznivega dejanja podate na najbližji policijski postaji ali pokličejo na znano številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V zvezi s tem tudi priporočamo, da pri poslovanju ali naročanju preko spleta, shranite vsa dosedanja elektronska sporočila ali druge načine komuniciranja s prodajalcem ali posrednikom, saj bodo nadaljnji postopki policije pri preiskovanju sumov kaznivih dejanj goljufij tako veliko lažji (za večjo previdnost pri nakupu preko interneta tudi na naslednji spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/5811-goljufije-pri-nakupu-rabljenih-vozil-policija-opozarja).