Svet

Nov šolski škandal: naga prevarantka se je izdajala za učiteljico

L.T.
26. 11. 2014, 14.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Lažni profil na omrežju Facebook je na noge dvignil novosadsko šolo, za katero je porno igralka navajala, da je njen delodajalec.

Facebook

Neznana oseba z vzdevkom Dragana Dejanov je odprla Facebook profil, na katerem je objavljala pohujšljive fotografije in se predstavljala kot učiteljica na osnovni šoli Marija Trandafil iz Veternika. Šola ostro protestira, trdi da lažni profil škodi njenemu ugledu, profil je sicer že izginil iz socialnega omrežja, čeprav je v času svojega obstoja nabral kar 11.000 sledilcev.

S sledilci je »Dragana« dnevno komunicirala ter objavljala fotografije sebe v kočljivih položajih in z veliko gole kože. Med ostalim je pokazala prsi, zadnjico ali pa se je slikala v prosojni bluzi.

Na sporni profil so vodstvo šole opozorili zgroženi starši, ena od njih – Miljana Nikolič – se je sicer zavedala, da Dejanova ne uči na omenjeni šoli, a bi v nasprotnem nemudoma zahtevala, da jo vodstvo šole odpusti. Nikolićeva je namreč prepričana, da njenega otroka ne more učiti nekdo, ki na svetovnem spletu paradira svojo zadnjico.

Facebook

"Visoko-tehnološke" kriminalce je treba kaznovati

Milijana Grahovac, ravnateljica šole, medtem pravi, da ji ni jasno kdo je sporna oseba in trdi, da je ne zaposluje. Prav tako ji ni jasno, zakaj je bila izbrana prav njena šola, domneva, da se je to zgodilo po naključju ali pa z namenom roganja. Napovedala je, da bo profil prijavila in da bo verjetno kmalu nato umaknjen.

Dragana Čorić, predsednica društva Roditelj pa smatra, da je treba tovrstne »visoko-tehnološke kriminalce« kaznovati. Meni, da bi se tako odkrilo kdo je škodoval ugledu šole in se ga nato iztožilo. V nasprotnem primeru lahko ta oseba odpre nov profil in nadaljuje s svojo »kriminalno dejavnostjo«, meni Čorićeva.