Črna kronika

Sta Italijana nameščala tekme?

G.G.
6. 11. 2014, 13.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Italijanska tenisača Daniele Bracciali in Potito Starace sta pod drobnogledom kriminalistov. Sumiju ju, da sta »prodajala« tekme. To ne pomeni, da sta nujno izgubila tekmo, lahko le nekaj iger ali nizt, odvisno od položene stave, ki sta jo morala uresničiti.

Reuters

Kriminalisti preučujejo njuno domnevno umazano dejanje, o katerem so poročali italijanski mediji, ki so objavili del zanimivih pogovorov med 36-letnim Braccialijem in njegovim računovodjo.

Tožilci menijo, da je besedna zveza »prodaja apartmaja za 300 tisoč evrov« zakodirano sporočilo za ceno prodane tekme. Med najbolj smrdljivimi je tekma med Staracejem in Pablom Andujarjem. Starace ga je med letoma 2008 in 2011 šestkrat premagal, nato pa je v finalu Casablance leta 2001 izgubil s 6-1, 6-2.
Tožilstvo bo v prihodnjih dneh zaslišalo še druge tenisače. Med njimi je upokojeni švedski tenisač Tomas Nydahl, ki naj bi bil pripravljen spregovoriti o nečednostih.

Bracciali in njegov partner v dvojicah Potito Starace, pred leti najboljši italijanski igralec, sta bila leta 2008 zaradi stav na ilegalnih stavnicah kaznovana z večmesečno prepovedjo igranja. Takrat so bili kaznovani še Alessio Di Mauro, Giorgio Galimberti in Federico Luzzi.