Črna kronika

Mariborski policisti so mu dodobra stopili na prste

J.P.
18. 9. 2014, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Maribor I so 16. 9. 2014, ob 13.55, 26-letnemu Mariborčanu na Industrijski ulici v Mariboru zasegli prozorno PVC vrečko, v kateri je imel 49,85 grama prepovedane droge konoplje.

PP Maribor I

Zaradi suma, da ima Mariborčan doma še več prepovedane droge, so policisti še isti dan, na podlagi odredbe mariborskega Okrožnega sodišča, na njegovem domu opravili hišno preiskavo.

PP Maribor I
V njegovi sobi so policisti našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje (platnen šotor dimenzij približno 2 x 2 x 1 m), ki je bil prazen.
PP Maribor I
Med preiskavo so policisti zraven opreme, potrebne za gojenje konoplje v posebej prirejenem prostoru, našli še 21 litrskih kozarcev za vlaganje, napolnjenih s prepovedano drogo konopljo in elektronsko tehtnico, na kateri so bile sledi konoplje.
PP Maribor I
Po zbranih vseh obvestilih in ugotovljenih dejstvih ter okoliščinah kaznivega dejanja, bodo policisti pristojnemu tožilstvu zoper osumljenca podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B).