Črna kronika

Na Bovškem med prehitevanjem hudo poškodovala kolesarko

J.P.
18. 9. 2014, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj, 17. septembra 2014 ob 16.17 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na Bovškem (na cesti Bovec – Kluže), kjer sta bili udeleženi voznica avtomobila in kolesarka; slednja je v prometni nesreči utrpela predvidoma hude telesne poškodbe.

Reuters

Ugotovljeno je bilo, da je 70–letna voznica avtomobila peljala na regionalni cesti iz Bovca s smeri naselja Log pod Mangartom. Voznica avtomobila je na ravnem delu ceste (pred trdnjavo Kluže) dohitela in pričela prehitevati dva kolesarja.

V zvezi s prometno nesrečo sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo bovški policisti zoper voznico avtomobila – povzročiteljico prometne nesreče ustrezno ukrepali. 

Pri prehitevanju drugega kolesarja oz. 45-letne kolesarke omenjena voznica avtomobila ni prehitevala na primerni bočni razdalji in jo je s prednjim delom avtomobila zadela v levo roko ter krmilo njenega kolesa. Po trčenju je kolesarka padla po vozišču (med vožnjo ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade) in utrpela predvidoma hude telesne poškodbe. Kasneje so poškodovano kolesarko reševalci NMP ZD Tolmin na kraju zdravniško oskrbeli, nato pa so jo reševalci HENMP s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na kraj so bovškim policistom in reševalcem pomoč nudili tudi bovški gasilci.