Črna kronika

Drama v Starem trgu pri Ložu: "Ubil me bo, ubil me bo!"

M.J.
11. 8. 2014, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po do sedaj znanih podatkih naj bi v kmetijski zadrugi v Loški dolini prišlo do streljanja, ki je terjalo dve življenji. Šlo naj bi za umor in samomor.

Nikola Miljkovič/MKA

Policija je bila dopoldne obveščena o streljanju v Starem trgu pri Ložu, v katerem sta dve osebi umrli, so potrdili na PU Ljubljana. Spletni Dnevnik piše, da naj bi moški v cvetličarni ustrelil svojo nekdanjo partnerico, potem pa še sebe. Ženska naj bi se tja pred kratkim preselila z novogoriškega konca, menda prav zaradi nasilja v družini.

Nikola Miljkovič/MKA

Umorjena je bila stara 38 let, zaposlena je bila v cvetličarni. Moški, ki jo je umoril, naj bi bil njen bivši partner iz območja Nove Gorice. Ta naj bi okoli 9.30 vstopil v cvetličarno in jo napadel.

Nikola Miljkovič/MKA

Sprva jo je davil, vendar se je nesrečnici uspelo nekako rešiti. Takoj je zbežala v bližnjo trgovino, obenem pa vpila »Ubil me bo, ubil me bo.« Zavetje je poskušala najti pri mesarju, kateremu pa je napadalec prav tako zagrozil s smrtjo, če jo bo varoval.  

Kmalu zatem so odjeknili trije streli, oba pa sta podlegla poškodbam. Umor naj bi zagrešil njen bivši partner, star 52 let, skupaj pa naj bi imela tri otroke.

Policisti si kraj tragedije še ogledujejo. Ko bo ogled končan, bodo posredovali podrobnejše informacije o dogodku, je pojasnil predstavnik Policijske uprave (PU) Ljubljana za odnose z javnostjo Vinko Stojnšek.