Črna kronika

Neznani moški se izdaja za serviserja RTV

M.J.
11. 8. 2014, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kranjski policisti so v soboto popoldne na Bregu ob Savi obravnavali prijavo občana, da se je pri njem oglasil neznan moški, ki se je predstavil kot delavec RTV. Opravil je neka nepomembna dela in zahteval plačilo. Policisti ljudem znova svetujejo veliko previdnost pri sprejemanju storitev od tistih, ki od vrat do vrat ponujajo različna dela.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, se je domnevni serviser pri krajanu na Bregu ob Savi oglasil v soboto okoli 13. ure. Seznanil ga je, da mora zamenjati pretvornik signala, kar ga bo stalo okoli 470 evrov.

Občan je neznanega, okoli 45 let starega moškega spustil v hišo, ta pa si je pri televizijskem sprejemniku potem dal opravka z nepomembnimi deli, za kar je zahteval denar. Moški je dobil sto evrov in odšel, občan pa je kasneje dogodek prijavil policistom.

Policisti ljudem svetujejo veliko previdnost pri sprejemanju storitev od tistih, ki od vrat do vrat ponujajo različna dela, za katere potem zahtevajo plačilo. Najpogosteje gre za ponudbe o servisiranju plinskih, televizijskih in kabelskih naprav, za prodajo prtov, vrečk, jedilnega pribora in podobno.

Preden ljudje sprejmejo neko storitev, naj najprej podrobno preverijo okoliščino posla in se prepričajo o ceni storitve. Policija jim svetuje tudi, naj povprašajo po osebnih podatkih ponudnika in podjetja, v katerem dela, storitev pa zavrnejo, če je niso naročili oziroma če je ne potrebujejo.