Črna kronika

Oče samohranilec utonil v Savi Bohinjki

M. R.
4. 8. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V soboto zvečer se je v Savo Bohinjo prevrnil kanuist. Reševalci so ga našli utopljenega v sifonu pod mostom na Selu pri Bledu.

V soboto nekaj minut pred 19. uro so na številko 112 sprejeli klic ribiča, ki je ribaril v Savi Bohinjki na območju vasi Selo pri Bledu in opazil, da je kanuista, ki je priveslal mimo, odneslo pod brano za prod, ki je bil nekaj metrov nižje.

Gasilci in potapljači so pregledali strugo reke od mostu na Selu proti sotočju v Radovljici, vodniki s psi pa obrežje. 

Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, se je veslač kanuja v soboto ob 18.51 pod vasjo Selo v Savi Bohinjki prevrnil in ni izplaval do čolna. Aktivirali so gasilce prostovoljnih gasilskih društev Bled in Radovljica, potapljače z Bleda ter vodnike reševalnih psov. Gasilci in potapljači so pregledali strugo reke od mostu na Selu proti sotočju v Radovljici, vodniki s psi pa obrežje. Moškega so okoli 20. ure našli utopljenega, truplo pa so iz vode potegnili v nedeljo okoli 10. ure.

Arhiv Svet24
Neuradno je Sava Bohinjka vzela življenje 45-letnemu očetu samohranilcu iz Radovljice. Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil urad za upravljanje z vodami pri republiški agenciji za okolje (Arso) pred kratkim pisno obveščen o preteči nevarnosti na brani na Savi Bohinjki, kjer so v preteklosti že ugasnila tri življenja, vendar niso ukrepali.