Črna kronika

'Ugrabitelji' Tijane kar prek facebooka zahtevajo milijon dinarjev odkupnine!

Ž.K.
1. 8. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Srbska policija preiskuje, kdo je avtor strani na omrežju Facebook z naslovom Tijana Jurić – kako priti do nje? Na tej strani je namreč zapisana zahteva o izplačilu odkupnine za 15-letno Tijano Jurić, ki je nezano kam izginila prejšnji konec tedna. »Gre zgolj za bolno spletno šalo ali so se oglasili pravi ugrabitelji?« pa se sprašuje srbska javnost.

Facebook

Petnajstletna Tijana Jurić je neznano kam izginila prešnji petek, ko se je vračala z zabave z vrstniki. Preiskovalci so na poti, kjer naj bi hodila, našli le njen športni copat in noht. Ugotovili so, da se je njen mobilnik ugasnil nekje ob meji z Madžarsko. Zatem pa se je za prikupno deklico izgubila vsaka sled.

Njeno izginotje je v Srbiji pritegnilo veliko pozornosti, ki pa jo nekateri izkoričajo za neslane šale. Tako naj bi bilo delo policije oteženo, saj dobivajo tudi številne zavajajoče informacije. Trenutno se ukvarjajo s facebook stranjo Tijana Jurić – kako priti do nje?, na kateri so domnevni ugrabitelji zapisali, da zahtevajo milijon srbskih dinarjev odkupnine. V angleščini, srbščini, madžarščini, albanščini in francoščini je na strani zapisano: »V zameno za Tijano Jurić želimo milijon dinarjev. Trenutno je na varnem mestu, toda če v roku sedmih dni ne dobimo denarja, jo bomo počasi začeli mučiti. Denar naj bo vplačan na tekoči račun: 160-335001-90. Pričakujte nove slike s kraja dogodka. Vaši ugrabitelji.«

Kot poročajo srbski mediji, naj bi bil račun odprt pri banki Intesa, pripadal pa naj bi enemu izmed lokalnih gostincev.