Črna kronika

Natakar brutalno pretepel nizozemskega turista

S.A.
23. 7. 2014, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nizozemec se je natakarju pritožil nad tem, da naročilo čakajo predolgo. Želeli so zapustiti restavracijo, nato pa je prišlo do prepira, sledil je pretep.

Zlom spodnje čeljusti, zlomljena nosna kost, pretres možganov in odprta rana glave so samo del hudih in smrtno nevarnih poškodb, ki jih je v nedeljo zvečer dobil osemintridesetletni nizozemski turist M. Rolleman.

Zdravniki poreške hitre pomoči so nesrečnega Nizozemca v nezavestnem stanju prepeljali v klinični center na Reki, kjer se borijo za njegovo življenje.

Po poročanju hrvaških medijev je bil napadalec natakar, sicer sin lastnika restavracije. Po pretepu ga je aretirala policija, dan je nato preživel na postaji na kriminalistični preiskavi.

In kaj se je pravzaprav dogajalo?
Nizozemec je v nedeljo zvečer nekaj pred osmo uro s soprogo in štirimi otroki ter še z eno družino prišel na teraso restavracije Bijeli san v Poreču, kjer so naročili hrano in pijačo.

Nizozemec se je čez nekaj časa zaradi dolgega čakanja pritožil natakarjem. Ker naročilo tudi pozneje ni prišlo, turistom ni preostalo drugega, kot da so se spet pritožili natakarju. Natakarju to ni bilo všeč in je turistom rekel, naj zapustijo restavracijo in da jim ni treba plačati pijače.

Ko so želeli nato zapustiti restavracijo, pa so natakarji zahtevali, da pijačo vseeno plačajo. Nizozemec je rekel, da se niso tako dogovorili.

Natakar je nato naprej začel kričati na Nizozemca, po kratkem prepiru pa ga je s pestjo udaril v glavo, da je turist padel na tla. Šokirani očividci so dejali, da je natakar v roki držal »bokser« in da je Nizozemca celo trojica natakarjev nato tudi brcala. Kriki otrok in turistov so šokirali mnoge mimoidoče. Prizor so gledali prestrašeni.

Hrvaški mediji so še poročali, da so iz kliničnega centra na Reki neuradno izvedeli, da je bil poškodovani Nizozemec operiran na oddelku čeljustne kirurgije. Včeraj so poročali, da je njegovo stanje težko, vseeno pa naj bi ga uspeli zdravniki stabilizirati. Prav tako so izvedeli, da naj bi bilo treba turista še enkrat operirati.