Črna kronika

Varni niso niti kavni avtomati

M.R.
21. 7. 2014, 17.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10

V okolici Komende so policisti obravnavali vlom v skladiščne prostore podjetja. Tatovi so lastniku odnesli približno 80 kilogramov bakrenih kljuk in profilov ter mu povzročili za okoli 3000 evrov škode.

9

S prireditvenega prostora v Semiču je neznanec odtujil kavni aparat. Črnomaljski policisti so 49-letnega nepridiprava izsledili, mu zasegli ukradene predmete in ga kazensko ovadili zaradi tatvine.

8

Pri Luciji je nekdo z motornega čolna ukradel zunajkrmni motor znamke Suzuki, vreden okoli 800 evrov.

7

V Kopru so policisti oglobili 41-letnega državljana Bolgarije, ker je beračil na vsiljiv način.

6

Z dvorišča stanovanjske hiše v Novem mestu je neznanec odtujil prenosni plinski žar in plinsko jeklenko. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

5

Na Tolminskem, v naselju Bača pri Modreju, se je iztiril potniški vlak. V nesreči, ki jo je zakrivila večja skala na železniških tirih, na srečo nihče od potnikov ni bil poškodovan, nastalo pa je za okoli 250.000 evrov škode.

4

Novomeški policisti so v Koroški vasi obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša za okoli 500 evrov suhomesnatih izdelkov.

3

V Vaganelu je policist ustavil 17-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem iz okolice Kopra in mu odredil izredni tehnični pregled vozila. Mladenič je nekaj časa vozil po navodilih policista, nato pa si je premislil in poskušal pobegniti. Po mestnih ulicah je dirjal s hitrostjo več kot 60 kilometrov na uro, med vratolomno vožnjo pa je ves čas ogrožal pešce. V centru Kopra je ubežnik padel in se pri tem laže poškodoval, padel pa je tudi policist, ki je z motorjem vozil za njim. Sledi ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

2

V okolici Krškega je neznanec iz hleva ukradel 14 kokoši. Škode je za dobrega evropskega stotaka.

1

Na parkirišču pred gostilno v Strunjanu je neznanec stopil do avtomobila domačina in začel nanj vpiti ter s pestmi udarjati po steklu voznikovih vrat s tako silo, da je razbil okno. V nadaljevanju je napadalec z roko segel v notranjost vozila, odklenil vrata, jih odprl in se pri tem porezal. Oškodovanec je z avtom speljal, norec pa se je obesil na njegova vrata in se držal zanje, dokler ni trčil v bližnje parkirano vozilo. Neznanec je nato začel kamenjati vozilo oškodovanca, a mu je slednji z vožnjo čez robnike uspel pobegniti. Škode na avtu je za 2000 evrov, policisti pa nasilneža še iščejo.