Črna kronika

Gorenjski kriminalisti uspešno preiskali dva lanska ropa

STA/J.P.
16. 7. 2014, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gorenjski kriminalisti so uspešno preiskali dva lanska ropa. Kazensko so ovadili 35-letnega Jeseničana, ki je osumljen, da je 31. maja in 20. avgusta lani na Jesenicah oropal dve denarni ustanovi, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Arhiv Svet24

Med preiskovanjem so sodelovali z ljubljanskimi kolegi, ker so ugotovili, da je osumljenec s še enim storilcem istovrstna kazniva dejanja izvrševal tudi na območju Ljubljane.

Policija ob tem poziva oškodovance in druge, ki so priče kaznivih dejanj, naj si zapomnijo čim več podatkov o storilcu in okoliščinah dejanja ter jih čim pred sporočijo policiji, saj taki podatki bistveno prispevajo k uspešni preiskavi.

Osumljenec je 31. maja lani dopoldan zamaskiran vstopil v denarno ustanovo na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah in s pištolo, ki jo je usmeril v uslužbenca, zahteval denar. Z nekaj tisoč evri je nato prostore zapustil. 20. avgusta lani pa je osumljenec, prav tako zamaskiran in s pištolo v roki, oropal še denarno ustanovo na Titovi cesti na Jesenicah. Tudi v tem ropu je osumljenec pištolo usmeril v uslužbence in z grožnjo zahteval denar, potem pa je s kraja pobegnil.

S kaznivimi dejanji je osumljenec pridobil več tisoč evrov protipravne koristi, kriminalisti pa so sume obeh kaznivih dejanj potrdili z zbiranjem obvestil in s temeljito analizo najdenih sledov ter pridobljenih informacij. Med preiskavo so policisti zasegli tudi več predmetov, ki so izvirali iz drugih kaznivih dejanj.

Za kaznivo dejanje je storilec lahko kaznovan z enim do desetimi leti zapora.