Črna kronika

S Save potegnili dva utopljenca, popoldne truplo opazili tudi v Idrijci

U.K.
9. 6. 2014, 19.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pri naselju Prebačevo v občini Šenčur so zjutraj iz reke Save izvlekli dve utopljeni osebi. Identiteto enega od utopljencev so že potrdili, gre za 67-letnega Tržičana, ki je v začetku maja pri Šobcu padel v reko.

arhiv svet24

Drugo truplo je bilo v vodi dlje časa, zato je ugotavljanje identitete umrlega težje. Truplo so popoldne našli tudi v reki Idrijci.

Kot so zapisali na Centru za obveščanje, so danes ob 8.20 delavci HE Mavčiče pri vodni pregradi na reki Savi s pomočjo delovnih strojev delno odstranili vejevje in mulj, kranjski gasilci pa so izza vodne pregrade izvlekli dve utopljeni osebi.

Na kranjski policijski upravi so za STA pojasnili, da so utopljenca v okviru iskalne akcije že v nedeljo opazili potapljači, zaradi vejevja in smeti, ki se je nabralo, pa ju niso mogli potegniti iz reke. V akciji so iskali Tržičana, ki je 6. maja na območju Šobca zdrsnil po strmem skalnem pobočju rečne struge in poškodovan padel v Savo Bohinjko, ki ga je odnesla. Danes pa so iz reke poleg njega potegnili truplo še enega moškega, katerega identiteto še ugotavljajo.

Po podatkih s spletne strani uprave za zaščito in reševanje, so truplo danes popoldne opazili tudi v reki Idrijci in zaprosili za pomoč lokalne gasilce.