Črna kronika

Ujeli pošast iz Firenc, ki je brutalno umorila prostitutko

N.J.
9. 5. 2014, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po nekaj dneh so italijanski kriminalisti že ujeli morilca prostitutke, ki je v začetku tedna zvezal na drog in umoril prostitutko romunske krvi. Zakrivil naj bi še številne druge zločine, v katerih so bile žrtve prostitutke.

leggo.it

Carabinieri so aretirali 55-letnega Riccarda Vitija, ki je na obrobju Firenc ubil komaj 26-letno prostitutko Andreo Cristino Zamfirb. Žrtev so našli križano in golo.

Policisti so moškega, ki še živi pri starših, aretirali kar pri njem doma. Policisti sicer nadaljujejo s preiskavo, da bi še z biološkega vidika potrdili, da so ujeli pravo osebo (ujemanje DNK vzorca z dekleta z njegovim DNK ). Njegov DNK bodo primerjali tudi z vzorci drugih žrtev podobnih napadov, ki so sicer preživele. Vitiju na sled naj bi preiskovalci prišli na podlagi analize opisov, ki so jih policistom o storilcu podale druge žrtve podobnih napadov, ki so se zgodili v zadnjih nekaj letih.

 

Mati v šoku

Policisti so k moškemu na dom prišli v zgodnjih jutranjih urah, ko so še vsi spali. Ob aretaciji je osumljenčev osemdesetletni oče nemo sedel, njegova ostarela mati pa ga je zasula z vprašanji: "Kaj si storil? Si ti pošast iz Ugnana?" "Da, da, jaz sem to storil. Nisem si mislil, da bo umrla, naredil sem neumnost," je 55-letni vodovodar priznal vpričo policistov. Preiskovalci še ugotavljajo natančen potek dogodkov.

leggo.it

 

Našli dokaze in dobili priznanje

V garaži pri Vitiju so policisti zasegli dva metlina ročaja, v garaži in hiši pa še iščejo morebitne dokaze. Žrtev, ki so jo našli križano in golo zvezano na drog na obrobju Firenc, naj bi bila mučena ravno z leseno palico. Pri Vitiju doma so sicer našli tudi enak lepilni trak, kot je bil uporabljen pri umoru mlade romunske prostitutke. Gre za bel in zelen lepilni trak z napisom, ki pripada Univerzitetnemu bolnišničnemu centru Careggi, kjer dela soproga 55-letnika. "Naredil sem neumnost. Mislil sem, da jo bodo našli, tako kot druge," je povedal Riccardo Viti, nanašajoč se na pretekle podobne primere mučenja prostitutk, ki so jih našli mučene in zvezane, a žive. "To sem storil kot povračilo," je dejal. "Naredil sem neumnost. Konec je z mano. Zdaj me res ne bo nihče rešil," je še pristavil moški, ki so ga policisti aretirali na ulici Locchi na obrobju severnega dela Firenc.

Policisti so moškemu na sled prišli tudi na podlagi posnetkov varnostnih kamer. Na teh je dobro vidno, kako moški, oblečen v jakno, kakršno ima Viti, pobere prostitutko v bordelu, nato pa so varnostne kamere na ulici, kjer je pokopališče še ujele istega moškega v isto jakni in žensko. Viti je imel tudi ob aretaciji ob sebi ravno takšno jakno.

Čudak, a prijazen

leggo.it

Sosedi Vitija opisujejo kot čudaškega in infantilnega, a prijaznega človeka. Nihče naj ne bi niti sumil, da bi lahko bil blaznež, obseden s prostitutkami. Njegova starša naj bi bila čudoviti osebi, kot so povedali sosedi, pa je Viti tudi poročen. Soproga naj bi bila 'Vzhodnjakinja', ki naj bi imela tudi najstniškega sina iz prejšnjega zakona. Viti naj bi diplomiral iz računovodstva, delal pa naj bi kot vodovodar z očetom. V prostem času naj bi inštruiral in delal kot sodnik na tekmovanjih v karateju. Soproga naj bi vodila čistilni servis, ki sodeluje tudi s tamkajšnjo bolnišnico. Od tam prihaja tudi pomemben dokaz - lepilni trak, s katerim je bila žrtev prelepljena.

 

leggo.it