Črna kronika

Pijan povzročil kar dve prometni nesreči

U.K.
22. 4. 2014, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

62-letni Mariborčan, voznik osebnega avtomobila, je na hitri cesti H2 v Mariboru, nekoliko pred pokritim vkopom Melje, v smeri proti Pesnici, povzročil najprej eno prometno nesrečo, malo kasneje pa še drugo.

Dolenjski list

TRČIL V KOLESARJA

Dne 21. 4. 2014, okoli 12.10, je 64-letni voznik osebnega avtomobila, na Pobreški cesti v Mariboru, na prehodu za kolesarje izsilil prednost 74-letnemu kolesarju in trčil vanj. Kolesar je v trčenju utrpel hudo telesno poškodbo in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

ODTUJEN BMW X5

Neznani storilec je med 20. in 21. 4. 2104, med 21.30 in 20.35, s parkirnega prostora na Greenwiški ulici v Mariboru, odtujil osebni avtomobil, znamke BMW X5 D, temno sive kovinske barve, registrske številke MB UU-747. Vozilo je letnik 2007. Materialna škoda znaša okoli 22.000 evrov.

VLOM V PODJETJE

Neznani storilec je med 18. in 22. 4. 2014, vlomil v podjetje na Preradovičevi ulici v Mariboru. To je storil tako, da je s primernim orodjem odstranil cilindrični vložek ključavnice in iz prostorov podjetja odtujil več različnega električnega in ročnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov.

POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL KAR DVE PROMETNI NESREČI

Dne 21. 4. 2014 okoli 18.15 ure je 62-letni Mariborčan, voznik osebnega avtomobila, na hitri cesti H2 v Mariboru, nekoliko pred pokritim vkopom Melje, v smeri proti Pesnici, povzročil prometno nesrečo. Zaradi nepravilne strani vožnje je bočno trčil v avtobus, ki ga je v isti smeri vozil 32-letni Mariborčan. V času trčenja je bilo na avtobusu 47 potnikov, nihče pa v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan.

Povzročitelj se na kraju prometne nesreče ni ustavil, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej in hitro cesto H2 zapustil na izvozu za Melje. Po približno 1 km vožnje od kraja prejšnje prometne nesreče, je pripeljal do semaforiziranega križišča z Meljsko cesto, kjer je v tem času na semaforju gorela rdeča luč za vse smeri, drugi vozniki pa so čakali pred semaforjem, na vseh razvrstilnih pasovih. Povzročitelj prometne nesreče je zapeljal na razvrstilni pas za zavijanje desno, proti Melju, kjer je z nezmanjšano hitrostjo trčil v zadnji del vozila 32-letnega Mariborčana, ki ga je odbilo v zadnji del pred njim stoječega osebnega avtomobila, ki ga je vozila 60-letna Mariborčanka. V prometni nesreči so se vsi trije vozniki osebnih vozil lahko telesno poškodovali. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0.89 mg/l alkohola, preostalim trem udeležencem pa 0,00 mg/l. Ovadili ga bodo pristojnemu tožilstvu.

POOSTRENE AKTIVNOSTI

Kot sem vas že obvestil, bodo policisti na območju PU Maribor, med 21. in 25. aprilom, izvajali poostrene aktivnosti »VARNOST VOZNIKOV ENOSLEDNIH MOTORNIH VOZIL«. V sklopu teh aktivnosti bomo 23. 4. 2014, med 12 in 19. uro, izvedli tudi poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil po metodologiji »MOPED«. Preberite tudi: http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/72595-naslednji-teden-poostren-nadzor-za-vejo-varnost-motoristov.

Vzporedno pa bodo policisti na območju PU Maribor, med 23. in 28. aprilom, izvajali tudi poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev »VARNOST KOLESARJEV«.