Črna kronika

Je na delu kriminalna naveza, ki po Sloveniji ropa bankomate?

J.P.
10. 4. 2014, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Koper so 7. aprila 2014 prejeli obvestilo o sumljivih transakcijah na bankomatu, v enem od trgovskih centrov v Kopru.

Dolenjski list

Na kraju so prijeli in pridržali 27-letnega državljana Romunije, ob prijetju pa mu je bilo zaseženo tudi posebej prirejeno orodje, s pomočjo katerega je kazniva dejanja izvrševal. 

Policisti  še  zbirajo obvestila in ugotavljajo morebitno povezanost 27-letnega Romuna s podobnimi sumljivimi transakcijami v Ljubljani.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik s pomočjo posebno prirejenega orodja poskušal izvršiti tatvino denarja, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Šlo je za nepooblaščeno manipulacijo na bankomatu. Ob prijetju so mu policisti zasegli tudi vozilo, ki ga je uporabljal in na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo le tega. S preiskavo je bilo najdeno in zaseženo še eno enako posebej prirejeno orodje in del predmeta, iz katerega se je to orodje izdelovalo. 

Policisti so zoper njega podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji velike tatvine v zvezi s poskusom in izdelovanje in pridobivanje orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje. 9. aprila 2014 je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, zoper njega pa je bil odrejen pripor.