Črna kronika

V zadnjih 24 urah kar 71 prometnih nesreč

STA/J.P.
16. 3. 2014, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 71 prometnih nesreč, od tega deset nesreč z lahkimi poškodbami in deset s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 94 kršitev javnega reda in miru ter 139 kaznivih dejanj.

Dolenjski list

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 58-krat posredovali na javnih krajih in 36-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so devet kršiteljev.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 69 tatvin, 32 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, deset ponarejanj listin, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po dve povzročitvi telesnih poškodb, preprečitvi uradnega dejanja in grožnji ter eno ponarejanje denarja.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so trem osebam na območju policijske uprave Maribor in eni osebi na območju policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.