Črna kronika

Tragedija: Slab teden za mamico umrla še 7-letna hčerka

N.J.
25. 2. 2014, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Šest dni po tem, ko se je pri Zdenski vasi zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 37-letna voznica, je zaradi hudih poškodb umrla še 7-letna deklica.

Svet24

Deklica je v času nesreče sedela v otroškem sedežu zadaj. Njena mama je umrla na kraju nesreče, deklico pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. V nedeljo je podlegla hudim poškodbam.

Nesreča se je zgodila pretekli ponedeljek ob 11.20 pri kraju Zdenska vas. Voznica Mojca Šuštar  je s citröenom berlingom peljala po regionalni cesti iz smeri Vidma proti Zdenski vasi. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo naj bi v levem ovinku izgubila oblast nad vozilom. Vozilo je začelo zanašati po vozišču, pri tem pa je zdrsnilo na nasprotno smer vozišča. Z desno stranjo je trčilo v sprednjo stran tovornega vozila, s katerim se je z nasprotne strani pravilno pripeljal 44-letnik.

Po naših informacijah cesta v času nesreče ni bila posuta. Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana nam je sporočila »V času prometne nesrece je padal sneg, zglajeno asfaltno vozišče je bilo zaradi zapadlega snega prekrito s plundro  (cca 1 cm zvožene plundre).« Kot je še dodala, so na kraju prometne nesreče zaradi čiščenja vozišča (odstranjevanje ob nesreči odpadlih del) in zaradi razlitja tekočin iz poškodovanih vozil posredovali delavci pristojnega cestnega podjetja.