Črna kronika

Policisti pridržali roparja trgovine in osumljenca tatvine

STA/M.J.
20. 1. 2014, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so v četrtek pridržali 20-letnega moškega, ki naj bi oktobra lani s pištolo oropal trgovino na Šentiljski cesti in ukradel 1300 evrov. Pridržali so tudi 23-letnega moškega, ki naj bi v četrtek vdrl v trgovino na Ptuju ter vzel mobilne telefone in računalnik. S tem je povzročil za 10.000 evrov škode.

flickr

Po pojasnilih Policijske uprave (PU) Maribor, naj bi 20-letnik iz Gornje Radgone vstopil v trgovino in od uslužbenke s pištolo zahteval denar iz blagajne. Zoper moškega bodo kriminalisti na mariborsko okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Grozi pa mu od enega do deset let zaporne kazni.

23-letni Ptujčan pa naj bi v četrtek nekaj po 21. uri brcnil v vhodna vrata trgovine, jih s tem odprl in ukradel 12 mobilnih telefonov različnih znamk ter rabljeni prenosni računalnik. Ptujski policisti so mu naslednji dan odvzeli prostost ter ga pridržali, poleg tega so mu zasegli ukradene predmete. Osumljenca so privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku ptujskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil hišni pripor.

Kot navajajo na PU Maribor, je prijeti osumljenec povratnik, policisti so ga namreč doslej obravnavali za 77 kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete. Med leti 2011 in 2013 je bil zaradi tatvin in velikih tatvin obravnavan 16 krat.

Na PU Maribor pa so obravnavali tudi primer, ko naj bi minuli konec tedna neznani storilec prerezal ograjo kompresorske postaje v Cirkovcah in vstopil v notranjost ograjenega prostora. Tam je vlomil v dve kovinski garaži, kontejner in v šotor, od koder je ukradel traktor.

Poleg tega je ukradel tudi več akumulatorskih agregatov za varjenje, vodno hlajen agregat, več brusilk, vrtalne stroje, 30 zabojev z orodjem, preko 100 kilogramov varilne žice ter razne kable in več kosov ročnega orodja. Škoda znaša okoli 120.000 evrov.