Črna kronika

Pred policistom ga je potegnil iz hlač

STA/M.J.
16. 1. 2014, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policista PP Gorišnica sta 14. 1. 2014, ob 20.55, na lokalni cesti v Zamušanih ustavila 22-letnega voznika osebnega avtomobila iz Gorišnice. Kot sopotnika sta se v vozilu prevažala še 25-letnik iz Gorišnice in 21-letnik iz Stojnc.

PP Gorišnica (simbolna fotografija)

Policista sta v vozilu zaznala močan vonj po konoplji, ob kontroli pa pod voznikovim sedežem opazila PVC vrečko s posušenimi rastlinskimi vršički konoplje. Najstarejši od vseh je iz svojih hlač potegnil še en zavojček, v katerem so bili prav tako posušeni rastlinski vršički konoplje.

Policistoma je izročil tudi digitalno tehtnico in manjše škarjice. Preliminarni test na prepovedane droge je potrdil, da je v vrečkah prepovedana droga in sicer skupno 186,29 gramov konoplje.

Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so vsi trije storili kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika, so jim policisti odvzeli prostost in jih pridržali.

Pri vozniku so policisti opravili tudi postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica nedovoljenih snovi (prepovedanih drog) v organizmu, ki je bil pozitiven. Policisti so mu zato odredili še strokovni pregled, ki se je opravil v Splošni bolnici Ptuj. Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

Pri vseh treh so policisti 15. 1. 2014, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili hišne preiskave. Pri tem se našli še več tehtnic in pribora za uživanje prepovedanih drog, zraven tega pa še eno PVC vrečko v kateri so bili rastlinski delci suhe rastline konoplje (Foto-3), eno papirnato vrečko z dvema vršičkoma rastline konoplje in zavitek iz ALU folije, v kateri je bila bela praškasta snov, za katero policisti sumijo, da je prepovedana droga.

 Po prejemu vseh potrebnih analiz bodo policisti vse tri kazensko ovadili.