Promet

Umrla še druga udeleženka prometne nesreče pri Račji vasi

STA/M.J.
16. 1. 2014, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V sredo popoldne je v bolnišnici umrla 22-letna udeleženka prometne nesreče v Račji vasi pri Brežicah s konca decembra. Gre za drugo žrtev nesreče, v kateri je bilo udeleženih devet oseb, med njimi tudi pet otrok. Že dan po nesreči, 28. decembra, je v bolnišnici zaradi hudih poškodb umrla 56-letna potnica, so sporočili novomeški policisti.

Zajem zaslonske slike

V omenjeni nesreči 27. decembra sta trčila osebna avtomobila. Po ugotovitvah policistov se 74-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo po lokalni cesti iz Račje vasi ob vključevanju na glavno cesto ni prepričal, ali to lahko stori varno in ni ustavil, da bi pustil mimo vozila na prednostni cesti. Ravno takrat je iz smeri Cerkelj ob Krki proti Krški vasi po prednostni cesti pripeljal 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je prevažal še sedem potnikov, med njimi pet otrok. Šest od sedmih potnikov ni uporabljalo varnostnega pasu, so spomnili v Policijski upravi Novo mesto.

Prišlo je do čelnega trčenja, dan po nesreči pa je v bolnišnici zaradi hudih poškodb umrla 56-letna potnica, ki je v času nesreče sedela na prednjem sedežu vozila, ki ga je vozil 33-letnik. V nesreči sta bila hudo poškodovana tudi oba udeležena voznika in 22-letna potnica, ki je umrla v sredo. Pet otrok se je v nesreči lažje poškodovalo.

V prometnih nesrečah je v letu 2013 na območju Policijske uprave Novo mesto umrlo 18 ljudi, v letu 2012 je bilo smrtnih žrtev 11, je policija še navedla v sporočilu za javnost.