Črna kronika

Vlomilci iz štajerskih podjetij odpeljali bogat plen

STA/M.J.
8. 1. 2014, 12.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mariborski policisti so v noči na torek obravnavali dve večji tatvini po vlomih v skladišči podjetij. Za zdaj še neznani storilec je vlomil v podjetje v Slovenski Bistrici in iz njega skupaj s tovorom odpeljal tovorno vozilo, prav tako neznani storilec pa je vlomil v podjetje na Zagrebški cesti v Mariboru in od tam odpeljal več varilnih strojev.

Arhiv Svet24

Vlomilec je v bistriškem podjetju, neuradno gre za Map Trade, najprej odstranil tri ključavnice obešanke na dvoriščnih vratih, nato pa v skladišču na belo tovorno vozilo mercedes z registrsko oznako LJ CE-247, na katerem je nameščeno dvigalo znamke Palfinger, naložil štiri palete izolacije Knauf. Tovorno vozilo je na za zdaj neugotovljen način spravil v pogon in se z njim in naloženo izolacijo odpeljal za zdaj še neznano kam, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

V skladišču je storilec poskušal v pogon spraviti tudi viličarja, kar mu ni uspelo. Policisti skupno materialno škodo ocenjujejo na okoli 35.000 evrov.

Verjetno v isti noči je neznanec z orodjem odstranil ključavnico obešanko ter si omogočil dostop v prostore skladišča v mariborskem podjetju, neuradno gre za podjetje Kepica, kjer je na parkiranem viličarju odstranil kontaktno ključavnico in ga s spajanjem kablov spravil v pogon. Z viličarjem je raztovoril pet kovinskih kontejnerjev, ki so bili zloženi en na drugega, nato pa iz vseh petih odstranil ključavnice. Iz kontejnerjev je ukradel več varilnih strojev in nekaj druge opreme, materialna škoda pa je ocenjena na okoli 18.000 evrov.