Črna kronika

V Celju zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl 24-letnik

STA/M.J.
27. 12. 2013, 11.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom je okoli pol tretje ure umrl 24-letni stanovalec hiše na Razgledni ulici v Celju. Zagorelo je v kuhinji, posredovali pa so celjski gasilci, a je ogenj ugasnil že pred njihovim prihodom, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Zajem zaslonske slike (simbolna fotografija).

O požaru v enem izmed stanovanj v zgornjem nadstropju večstanovanjske hiše na Razgledni ulici v Celju so policiste obvestili ob 2.25. Poleg njih je na kraj prispela tudi reševalna ekipa Zdravstvenega doma Celje, ki je stanovalca skušala oživljati, a neuspešno. Kriminalisti so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 24-letnik umrl zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Ugotovili so, da je moški v poznih nočnih urah prišel v stanovanje in si nameraval pripraviti hrano na električnem štedilniku z indukcijsko ploščo. Zaradi pregretja je olje zagorelo, ogenj se je razširil na bližnje elemente, nato pa zaradi pomanjkanja kisika v zaprtem prostoru dvosobnega stanovanja sam ugasnil. Vonj po požaru je zaznal njegov oče, ki prebiva v pritličnih prostorih.

Kriminalisti bodo po zbranih obvestilih in ugotovitvah sanitarne obdukcije, ki jo je odredil dežurni zdravnik, podali poročilo na pristojno državno tožilstvo, so sporočili s celjske policijske uprave.