Črna kronika

Iščejo Koprčana zaradi tihotapljenja mamil

STA/M.J.
24. 12. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Hrvaški policisti so v okviru preiskave razširjene verige tihotapcev mamil na Hrvaškem prijeli Gjina Zallaja iz Umaga in Grujico Stojanovića iz Zagreba, medtem ko še iščejo Danijela Čibarića, ki ima naslov v Kopru, poroča danes Novi list. Preiskovalci sumijo, da so v preteklih dveh letih in pol preprodali večje količine mamil.

Reuters

Za Čibarićem bodo razpisali tiralico, potem ko je zagrebško sodišče zanj odredilo preiskovalni pripor, dodaja reški časnik. Vsi trije so osumljeni proizvodnje in preprodaje mamil. Gre za policijsko operacijo večjega obsega, v kateri so zaenkrat prijeli 25 oseb.

Kot še dodaja Novi list, naj bi trojica osumljencev maja 2010 začeli nabavljati drogo v Sloveniji. Na Hrvaško so pretihotapili najmanj kilogram heroina, približno četrtino so prodali v Umagu, preostanek pa so policisti razkrili v Zagrebu.

Dejstvo, da so heroin nabavili v Sloveniji, glede na povezanost 36-letnega Čubarića z osebami, ki se ukvarjajo s podobnim kriminalom, ne preseneča. Velja namreč za sodelavca Dragana Tošića, ki naj bi vodil ljubljansko celico enega najbolj znanih kriminalnih klanov na Balkanu z Darkom Šarićem na čelu, izpostavlja časnik.

Kot spominja, sta bila Čibarić in Zallaj tudi tarča oboroženega napada pred igralnico Zephyr v Plovaniji junija 2010. Za napad je bil obtožen Sebastijan Vidović iz Poreča, dogodek pa so povezovali z obračunom znotraj balkanskega narkokartela, sklene časnik.

Hrvaška policija je sicer v ponedeljek prijela tudi 62-letnega grškega državljana in njegovo 47-letno prijateljico iz Bolgarije, ki sta v osebnem avtomobilu poskusila v zahodno Evropo prepeljati tri kilograme heroina. Par je prečkal tudi srbsko-hrvaško mejo, a so ju prijeli šele na območju Zagreba.