Črna kronika

Prijeli nasilneže, ki so pretepali po domovih

STA/M.J.
23. 12. 2013, 14.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti policijske postaje Medvode so podali kazensko ovadbo zoper več oseb, starih med 16 in 29 let iz Ljubljane, osumljenih dveh ropov ter lažnega izdajanja za uradno osebo, povzročitve hude telesne poškodbe, velike tatvine in prikrivanja. V dveh primerih sta dva osumljena okradla ljudi na njihovih domovih in jih pri tem še pretepla.

Kot so sporočili s policijske uprave Ljubljana, so policisti in kriminalisti v preiskavi ugotovili, da sta dva izmed osumljenih 8. decembra okoli ene ure prišla do stanovanjske hiše v okolici Vodic. Pod pretvezo, da sta policista, jima je lastnik odprl vrata, takoj za tem pa sta ga poškropila s solzivcem, ga začela pretepati in od njega zahtevala denar. Fizično sta nato napadla še žensko, ki je bila tedaj v stanovanju. Moški je v kaznivem dejanju dobil hude poškodbe, tako da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Ženska je bila lažje poškodovana.

Že 29. novembra pa sta osumljena v okolici Grosupljega okoli 17. ure vlomila v stanovanjsko hišo. Pri tem ju je zalotil oškodovanec, ki sta ga prav tako poškropila s solzivcem in ga začela pretepati, a oškodovanec pri tem ni bil poškodovan. Oškodovancu sta ukradla nekaj deset evrov gotovine in bančne kartice.

V okolici Medvod pa so osumljenci 17. decembra vlomili v osebno vozilo. Med vožnjo proti Ljubljani so jih ustavili ljubljanski prometni policisti in v vozilu našli tudi odtujene predmete iz vlomljenega vozila. Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili hišno preiskavo in zasegli še kolo z motorjem, za katerega se je izkazalo, da je bilo ukradeno oktobra v Ljubljani. 25-letni osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.