Črna kronika

Brez spodnjic pred sodnico

robert.marin@svet24.si
19. 12. 2013, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Razvpiti Stephen Casiraghi, znan po svojih izgredih, se bo moral prek videokonference zagovarjati zaradi groženj pravosodnima policistoma. Na zatožno klop zaradi pomanjkljive oprave ni smel sesti.

Arsen Perić / M24

»Obtoženega so pripeljali na sodišče, vendar je pravosodni policist obvestil sodišče, da je obtoženi neprimerno oziroma pomanjkljivo oblečen, saj ima oblečene hlače, ki so popolnoma strgane v razkoraku, pod njimi pa nima spodnjega perila. Obtoženi je napovedal, da se bo na sodišču slekel. Glede na navedeno predsednica senata sprejme sklep, da se predobravnavni narok ne opravi in se preloži,« je zapisnikarici narekovala ljubljanska okrožna sodnica Špela Koleta ... 

Na zatožno klop bi moral sesti eden najbolj razvpitih slovenskih zlikovcev Stephen Casiraghi, pred spremembo imena znan kot Hinko Krajačič, še prej pa kot Vinko Rakuša.

Staremu znancu organov pregona in sodišč se je 19. aprila 2011 »strgalo«, ko je slišal, da bo zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi moral za eno leto in dva meseca v zapor. Izrek sodbe pred ljubljanskim okrožnim sodiščem je najprej mirno spremljal, nato pa nenadoma planil proti sodniku Andreju Baragi in mu začel psovati mater. Sodnik Baraga je kajpak odredil njegovo odstranitev iz dvorane, Casiraghi pa je neprimerno vedenje nadaljeval na hodniku sodne palače in med prevozom do mariborskih zaporov, kjer je takrat začasno bival.

Tožilstvo mu zdaj zaradi groženj pravosodnima policistoma, ki sta ga v omenjenem primeru spremljala, očita kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, za kar je predvidena kazen do tri leta zapora. Sodnica Koleta je včeraj že v drugo preložila predobravnavni narok; prvič ga je v začetku novembra, ko se je Casiraghi pred njo pojavil v adamovem kostimu, na njena vprašanja pa molčal kot grob. Ker ga očitno ne želi gledati golega, bo tretji predobravnavni narok, razpisan 22. januarja 2014, poskusila izpeljati prek videokonference.

Casiraghi trenutno na dobu prestaja skoraj 18-letno zaporno kazen zaradi posilstva 19-letne študentke (in še nekaterih drugih grehov). Februarja 2007 je na Dolgem mostu v Ljubljani ustavil avtoštoparki, namenjeni proti Primorski. Dva dneva jo je zadrževal na samotnem kraju ob Savi in se nad njo na grozovit in poniževalen način spolno izživljal, nato pa je nesrečnemu dekletu le uspelo pobegniti.

Arsen Perić, KMA