Črna kronika

Otroci zgoreli v zaklenjeni hiši

Ž.K.
19. 12. 2013, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Štiriletni Nenad, triletni Dimitrij in dvoletna Maja so včeraj umrli v požaru v vasi Velika Krsna v Srbiji. Kot je pokazala preiskava, so bili v času požara sami in zaklenjeni v hiši, kjer jih je pustila mati, 29-letna Mirela, ki naj bi bila v času tragedije pri ljubimcu. Požar naj bi izbruhnil zaradi okvarjene stare peči na drva.

Priče so povedale, da naj bi se otroci pred požarom skrili pod posteljo, a jim to žal ni pomagalo. Prizor na pogorišču naj bi bil grozljiv. Že med požarom, še pred gasilci, naj bi na prizorišče prišla tudi mati in oče otrok, ki pa živi z drugo družino.
Med njima naj bi takoj prišlo do medsebojnega obračunavanja, saj naj bi bila Mirela že v preteklosti vse drugo kot zgledna mati. Otroke naj bi hranili sosedje, večkrat naj bi bili izpostavljeni tudi nasilju.

Predstavnica centra za socialno delo je izjavila, da so družini v zadnjih treh mesecih res pomagali, vendar ni kazalo, da bi v družini lahko prišlo do tragedije. Inšpektor, ki si je ogledal pogorišče, ni odredil pripora za mamo, ki so jo zaradi ekstremnega šoka hospitalizirali.