Črna kronika

Terjala je njegovo življenje

STA/M.J.
8. 11. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški, ki je bil najhuje poškodovan v četrtkovi eksploziji in požaru v podjetju Excenter v Hrastjah, je zaradi poškodb danes umrl. Gre za 44-letnega moškega iz okolice Kranja, ki je v četrtek dopoldne izvajal servis na peči za sušenje izdelkov. Ob tem je peč eksplodirala, serviser pa je utrpel tako hude poškodbe, da jim je danes podlegel.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Kranj, kriminalisti skupaj z izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija še ugotavljajo, zakaj je v času vzdrževalnih del prišlo do eksplozije naprave za sušenje izdelkov, ki je vodila do požara. Napravo so po tem, ko so gasilci požar pogasili, razstavili in zavarovali njene delce. Dlje časa pa bo verjetno trajalo, da bodo ugotovili, zakaj je eksplodirala.



Prav tako še ni jasno, ali bi moški, ki je servisiral napravo, to smel početi. Bil je namreč podjetnik, ki se je ukvarjal z vzdrževanjem vodovodnih naprav, v podjetju Excenter pa je servisiral peč, ki se uporablja za sušenje izdelkov. Vse okoliščine v zvezi s tem kriminalisti še ugotavljajo, končno odločitev pa bo najverjetneje podal delovni inšpektor.

V eksploziji in požaru v poslovni coni Hrastje je bilo poškodovanih devet oseb, poleg umrlega serviserja, so bili med poškodovanimi zaposleni v podjetju Excenter in dva gasilca, ki sta pomagala pri gašenju požara.

Požar, ki je nekaj pred 10. uro dopoldne izbruhnil takoj po eksploziji v lakirnici v prvem nadstropju gospodarskega objekta, so gasili poklicni gasilci Gasilske reševalne službe Kranj in prostovoljni gasilci z Brega ob Savi, Stražišča, Kokrice, Bitenj, Mavčič, Suhe, Britofa, Primskovega, Prebačevega in Hrastij. Po tem ko so požar uspeli pogasiti, so še pozno v noč vsako uro opravljali požarno stražo.



Ostrešje in prvo nadstropje objekta sta bila v eksploziji in požaru, ki je izbruhnil po njej, v celoti uničena. Materialna škoda pa po nestrokovni oceni znaša okrog 300.000 evrov.