Črna kronika

Razjasnjena zgodba najdenega trupla na Pohorju?

G.T.
17. 10. 2013, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moško truplo, ki ga je gobar našel mrtvega na Pohorju, je Davorin Horvat. Umrl je zaradi udarcev, policisti pa naj bi zaradi suma, da so vpleteni v kaznivo dejanje, povezano s smrtjo, prijeli pet ljudi. Prestrašeni krajani so redkobesedni, a naj bi vseeno povedali, da se je zapletel v ljubezenski odnos s šefico tamkajšnjega lokala

Gabrijel Toplak

Potem ko je gobar pred nekaj dnevi v gozdu na Pohorju našel moško truplo, ki je imelo poškodbe na glavi, naj bi bili mariborski kriminalisti, kot poroča Večer, po temeljiti preiskavi sumljive smrti 43-letnega Davorina Horvata iz Rošnje prišli na sled skupini, ki jo sumijo, da je vpletena v nesrečnikovo smrt. Neuradno namreč, še pišejo, naj bi se v primežu kriminalistov v povezavi s tem dogodkom znašlo pet ljudi, med njimi celo mladoletni fant, pa tudi ženska, najemnica gostinskega lokala Čuk v Rošnji, ki naj bi bila s Horvatom pogosto prešuštvovala.

Ko smo včeraj obiskali stanovanjsko hišo v Rošnji, kjer je bil lokal Čuk tudi na dvorišču ni bilo nikogar. Na klicanje se ni odzval nihče, le velik pes na stopnišču je lajal in nakazoval, da v hiši morda še kdo stanuje. Tudi ko smo ogovorili tamkajšnje krajane, ki so hodili mimo hiše in s strahom pogledovali na dvorišče, ali bi morda kaj vedeli o kakšnem pretepu, nismo izvedeli ničesar oprijemljivega. „Seveda sem poznal Davorina in lahko bi kaj povedal, pa ne upam. Že imam razloge, da se bojim,“ je povedal starejši krajan Rošnje, medtem ko so vsi drugi po našem vprašanju samo skomignili z rameni in odšli naprej.

Gabrijel Toplak

A kot je medijem že pojasnila domačinka, je ljudi strah pred morebitnim maščevanjem. Povedala je, da je bil Horvat vaški posebnež, njegov krog prijateljev pa je štel vsaj 20 ljudi, ki so mu radi ustregli in mu občasno v roko stisnili kakšen evro. Tej ženski naj bi se večkrat tudi zaupal in ji med drugim nedavno prišepnil, da se je zapletel v ljubezenski odnos s šefico lokala Čuk, saj je kot najemnik bival v njeni hiši, kamor ga je s svojim uradnim partnerjem vzela pred približno tremi meseci.

Partner naj bi kmalu izvedel za afero in se odločil, da temu naredi konec, zato je Horvata najprej iskal na domu, pred kratkim pa naj bi mu s telefona njegove partnerice poslal sporočilo, da ga vabi v gostilno Čuk. Vabilu se je odzval, tam pa ga je pričakalo več vročekrvnežev, ki so ga pričeli pretepati. Pretep naj bi trajal kar nekaj nekaj ur, po njem pa je udarjala celo njegova ljubimka. Pred najhujšim naj bi ga rešil domačin, ki je pretep v gostilni dolgo in nemo opazoval ter kasneje pristopil k skupini in se zadrl: "Ne norite vendar, saj ga boste ubili." Fantje so ga izpustili, Horvat pa naj bi se s polomljenimi rebri odpravil domov in se prijateljem zaupal, da se boji za svoje življenje. Horvatov prijatelj naj bi še povedal, da mu je ljubimka potem, ko je prišel domov, spet napisala sporočilo, kako ga ima rada, zato je bil spet dobre volje.

A tragične zgodbe tukaj še ni konec. Napadalci naj bi ga kasneje obiskali še doma, kjer so ga ponovno pretepli. Ker naj bi želeli izbrisati sledi, so ga odnesli v avtomobil, odpeljali na Pohorje v gozd blizu Bolfenka in ga vrgli iz avtomobila. Gobar pa ga je našel sezutega.