Črna kronika

Kronika v zadnjih 24 urah

STA/M.J.
28. 9. 2013, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 112 prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba poškodovala huje, 25 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 109 kršitev javnega reda in miru ter 153 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 85-krat posredovali na javnih krajih in 24-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 15 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 79 tatvin, 33 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri povzročitve telesne poškodbe, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja in ropi, ter po dve grožnji, ponarejanji listin in preprečitvi uradnega dejanja.

Osmim osebam so izrekli prepoved približevanja do žrtev nasilja v družini, od tega trem osebam na območju policijske uprave Maribor, dvem osebam na območju policijske uprave Ljubljana ter po eni osebi na območju policijskih uprav Novo mesto, Murska Sobota in Celje.