Črna kronika

Šokantno! Šestletnico posililo 23 sošolcev

Arhiv
24. 9. 2013, 20.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Šestletno deklico je sleklo, napadlo in posililo 23 otrok iz njenega razreda – in nihče ni storil ničesar. Moledovala je za pomoč, ko so jo njeni pošastni sošolci vsak dan silili v strahotno početje, ki so ga, šokantno, pristojni ignorirali.

Nihče se ni zmenil za dneve zlorabe.

Njena zgrožena mati – obupana, ker ni nihče posredoval, ko je izvedela za vse skupaj – je bila nazadnje prisiljena v tožbo, s katero bi oblast prisilila k ukrepanju. Po dveh letih in preiskavi, ki je bila opravljena v rokavicah, niso kaznovali NOBENEGA učenca, NOBENEGA učitelja in NOBENEGA uradnika.

Za škandal ni odgovarjal nihče. Izdajstvo mlade deklice je bilo razgaljeno z javno objavo izsledkov patetične preiskave. Seveda javnost ne pozna ne njenega imena ne njene šole v Walesu, kjer se je vse dogajalo. Pristojni so končno obljubili, da bodo še enkrat proučili zločin, ki ga dekličina mama označuje za pošastnega. »Vsak dan so jo slačili. Vsak dan so jo posiljevali in pretepali. In vsak dan je kričala na pomoč, a se ni nihče odzval. Kako lahko nekdo reče, da je vse v redu, in nihče ne ukrepa?« se sprašuje mama.

Hčerin pekel je odkrila, šele ko jo je nanj opozorila druga ženska, katere hči je bila prav tako žrtev. Hčer je preselila v drugo šolo in šele nato začela pravni boj za dosego pravice. Mama pravi, da ne more pozabiti groze na hčerinem obrazu, kadar ji je pripovedovala o vsakdanjem mučenju: »Pripovedovala mi je stvari, za katere se vsaka mama boji, da bi jih slišala iz ust svoje hčere.« Keith Towler, otroški komisar za Wales, je izdajstvo šestletnice ostro napadel: »To je šokanten fiasko. Dejstvo je, da družina ne bo nikoli vedela, kaj se je zgodilo njihovemu otroku. Resno bomo proučili zadevo in poskrbeli, da bodo v prihodnje rezultati objavljeni leto dni po tem, ko so se zgodili incidenti. Tako bomo vsem vpletenim jasno povedali, kaj se je zgodilo, zakaj in kaj moramo storiti, da bo vse prav.«

V spornem poročilu piše, da je bilo ugotovljeno, da se je posilstvo zgodilo, a ni mogoče storiti ničesar, ker so bili vpleteni mladoletni in ne morejo biti obtoženi za kriminalno dejanje. Neelam Bharbwaja, predsednica direktorjev socialnih služb Walesa, je o vpletenih učencih povedala: »Vprašati bi se morali, zakaj so se tako vedli. So bili tudi sami zlorabljeni in bi jih morali zavarovati?« Lokalna oblast pravi, da so inšpektorji šoli pred incidentom in po njem dali odlične ocene.