Črna kronika

V prometni nesreči umrl 51-letni voznik iz tujine

STA / S.R.
22. 9. 2013, 07.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V soboto ob 3.50 se je na avtocesti A2, v smeri Obrežja, izven naselja Smednik, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 51-letni voznik iz tujine, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Voznik na glavi ni imel zaščitne čelade.

51-letni tuj državljan je vozil osebni avtomobil po avtocesti, iz smeri Ljubljane proti Obrežju in izven naselja Smednik s prednjim delom vozila trčil v dva konja, ki sta se nahajala na desnem prometnem pasu smernega vozišča avtoceste. Ob trčenju se je poškodovalo vetrobranskem steklo ter vozniku zakrilo pogled na vozišče. Voznik je nadaljeval z vožnjo naprej po desnem prometnem pasu ter preko odstavnega pasu in travnate bankine zapeljal pod jekleno varnostno ograjo, ki je zmečkala streho vozila in jo potisnila v notranjost vozila. Pri tem se je voznik tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 78 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 17 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 139 kršitev javnega reda in miru ter 140 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 107-krat posredovali na javnih krajih in 32-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli štiri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 89 tatvin, 27 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, štiri drzne tatvine in povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, ropa, ponarejanja denarja in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.