Kia sorento

Foto: Sorento z novim obrazom

Peter Pirkovič
17. 12. 2023, 13.55
Deli članek:

Korejski velikan SUV bo v prvih mesecih prihodnjega leta z nekaj posodobitvami zapeljal tudi na slovenske ceste.

KIA
KIA SORENTO prenova 2023

Prve fotografije z novo podobo smo sicer objavili že pred dobrim mesecem, zdaj pa so pri korejski znamki postregli še z nekaj dodatnimi informacijami in kopico svežega fotomateriala. Zunanja podoba se je na sprednjemu delu korenito spremenila, saj so oblikovalci sledili smernicam novega oblikovalskega jezika, ki je značilen za vse najnovejše Kijine modele.

KIA
KIA SORENTO prenova 2023

Ta prinaša oblikovalsko drznost z novim dnevnim LED-podpisom, novo obliko žarometov in maske. Na prvi pogled deluje precej robustno. Zadek ostaja bolj ali manj oblikovno enak, na voljo bodo tri nove barve zunanjosti in prenovljena paleta platišč (od 17 do 20 palcev).

KIA
KIA SORENTO prenova 2023

Opazne spremembe so se zgodile tudi v potniški kabini, kjer je voznikov delovni prostor povsem na novo zasnovan. Po vzoru SUV sestrske znamke je sorento dobil podolgovat ukrivljen zaslon, na katerem sta dva ločena prikazovalnika. Eden v vlogi merilnikov, drugi pa kot osrednji infozabavni vmesnik. Klasične fizične gumbe za upravljanje klimatske naprave so zamenjali s tistimi na dotik, ohranili pa so vrtljivo stikalo za upravljanje samodejnega menjalnika in vklop štirikolesnega pogona. V ponudbi ostaja možnost vgradnje dodatnih dveh sedežev v tretji vrsti.

KIA
KIA SORENTO prenova 2023

Seznam motorjev ostaja enak kot do zdaj. Na voljo bo dizelski 2,2-litrski motor s 148 kilovati in dva hibrida – polni in priključni. Za osnovo pri obeh izvedbah uporabljajo 1,6-litrski T-GDI bencinski motor, ki je dodatno elektrificiran s kombinacijo elektromotorja in 1,49 oziroma 13,8 kWh baterije. Kot že omenjeno, avto bo v prodajne salone pripeljal v začetnih mesecih prihodnjega leta in tudi zanj velja sedemletna garancija (150 tisoč prevoženih kilometrov).

***null***