Avto-moto

Volvo predstavlja CC različico S60

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
8. 1. 2015, 13.22
Posodobljeno: 8. 1. 2015, 13.35
Deli članek:

Volvo je objavil fotografije predelane različice S60, ki bo primerna tudi za bolj zahtevne terene.

Volvo je napovedal predstavitev modela S60 Cross Country na avtosalonu v Detroitu, medtem pa je že objavil prve fotografije nove različice modela S60.

Volvo trdi, da je S60 Cross Country prva premium limuzina, ki ima enake zmogljivosti kot ostali CC modeli. Ob tem predstavniki znamke pravijo, da želijo raziskati možnosti razširitve trga za modele Cross Country, kar so pa prvič že storili leta 1997 z modelom V70 Cross Country, sledil pa je razvoj novega segmenta.

Sicer pa ima S60 CC 65 milimetrov višji odmik od tal in štirikolesni pogon, prav tako pa bo na voljo s prednjim pogonom. Platišča bodo 18- oz. 19-palčna, na njih pa bodo nameščene pnevmatike z višjo bočnico, kar pa bo omogočilo boljše obnašanje na zahtevnejših terenih in hkrati udobno vožnjo.

Prvi križanec med limuzino in SUV-jem bomo lahko naročili z enim od treh motorjev, pri čemer bo en bencinski, dva pa dizelska. Najmočnejši bo bencinski 2,0-litrski turbo petvaljnik s 187 kW moči. Na začetku bomo lahko dobili tudi dizelski motor s 140 kW moči, sledil pa bo še 2,4-litrski dizelski petvaljnik s štirikolesnim pogonom.

O cenah še ni nič znanega.