Avto-moto

Novi levji kompaktnik

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
14. 5. 2013, 07.53
Posodobljeno: 14. 5. 2013, 08.27
Deli članek:

Peugeot predstavlja novi 308, ki bi se od zdaj naprej naj kosal tudi z najboljšimi.

Peugeot je predstavil novo generacijo svojega predstavnika v razredu kompaktnih kombilimuzin. Z dolžino 4,25 metra in višino 1,46 metra bo zadovoljil potrebe mnogih manjših družin, kot tudi drugih voznikov.

Kljub mnogim novostim, o katerih bomo pisali še v prihodnje, je novinec shujšal za občutnih 140 kilogramov (tudi s pomočjo modularne platforme EMP2), v partljažnik pa bomo lahko po novem spravili kar 470 litrov prtljage.

Na novincu opazimo nove oblikovne značilnosti znamke, kot jih že poznamo z modela 208, kot so prednji in zadnji žarometi, bočna linija, pa tudi instrumenti na kokpitu, ki so pozicionirani nad majhnim volanom. Sicer pa se Peugeot hvali z novimi polnimi LED prednjimi žarometi in velikim 9,7-palčnim zaslonom občutljivim na dotik. Na zaslonu bomo lahko upravljali z različnimi funkcijami, tako da bomo na sami osrednji konzoli našli le nekaj stikal in gumbov. 

Novinca bodo izdelovali v tovarni Sochaux, premierno pa bo predstavljen 10. septembra letos. Prodaja pri nas bo stekla že jeseni letos.