Avto-moto

Poletje je prineslo nov prenosni računalnik SONY

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
30. 7. 2012, 12.00
Posodobljeno: 30. 7. 2012, 12.01
Deli članek:

Družina Sonyjevih notesnikov VAIO serije E, katerih uporaba je povsem enostavna, se to poletje širi. S svojo značilno obliko z mehko zaobljenimi robovi je VAIO serije E idealen za družine, študente in vsakogar, ki želi uživati v enostavni multi-medijski uporabi računalnika.

E15 lahko pomeni poštno oznako londonske četrti, del evropskega cestnega sistema, ki poteka od severa Škotske preko Anglije in Francije do juga Španije, nekoliko ekološko »obarvano« gorivo z dodatkom 15% alkohola v bencinu, ki ga točijo na Nizozemskem, oznako raketnih pogonskih motorjev pri modelarjih, a tudi model preprostega prenosnega računalnika Sony.

Notesnike VAIO serije E15 združuje svež, poseben videz z vsem kar rabimo za vsakodnevna opravila. Procesor Intel®, velik prostor za shranjevanje, izvrstna grafika in jasen 39,5cm (15,5 palcev) VAIO prikazovalnik z visokim kontrastom, vam nudijo vso zmogljivost, ki je potrebna za lahkotno preživljanje dneva.

Z veliko sledilno ploščico (touch-pad) brez tipk je upravljanje dokumentov in medijskih datotek povsem enostavno. Izbrani modeli vključujejo tudi osvetljeno tipkovnico za udobno tipkanje pri slabi osvetlitvi. Vgrajena je HD spletna kamera, ki uporablja tehnologijo »Exmor za PC« odstranjevanja šuma v dveh korakih. Tehnologija zagotavlja ostrejše detajle, višji kontrast in bogate barve. Video klepet je z njo jasnejši in ostrejši. Zvok filmov in iger je bogat in naraven, zahvaljujoč tehnologijama »xLOUD™« in »Clear Phase™«, ki glasnost v zvočnikih povečata brez popačenja.

Na voljo so trije modeli, med katerimi lahko izberemo procesor Intel i5, i3 ali Pentium. Vsi modeli nudijo 4 GB DDR3 glavnega pomnilnika, ki deluje na frekvenci 1333 MHz. Modela z oznako procesorja »i« imata za shranjevanje na voljo trdi disk velikosti 640 GB, Pentium pa 500 GB. Vsi modeli imajo vgrajeno grafično kartico AMD Radeon HD 7650, ki premore 1 GB glavnega pomnilnika.