Avto-moto

Sofisticiran britanski kabrio

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
3. 2. 2012, 13.40
Posodobljeno: 3. 2. 2012, 13.53
Deli članek:

Mini je predstavil različico Highgate, štirisedežnega malčka s platneno streho, ki predstavlja združenje mladostništva z nekoliko resnejšim britanskim šarmom. Highgate je všečen malček, ki bo navdušil mlade in tudi mlajše po srcu. Pri nas od marca naprej.

Zanj so bili posebej izdelani elementi na zunanjosti in v notranjosti, Mini pa pravi, da gre za novo interpretacijo britanskega stila in prvorazrednosti. Highgate ima novo kovinsko barvo, ki se imenuje Iced Chocolate, ki dobi na sončni svetlobi modrikast odsev. Videz še poudarjajo barvni robovi na pokrovu motorja (modro/črno). Zanimiva je tudi rjava platnena streha s kovinskim sijajem, žal pa te ne moremo pospraviti v prtljažnik, kot bi si to želeli. Sicer pa sta na voljo tudi barvi Midnight Black in White Silver. Ekskluzivna so 17-palčna platišča.

Cabrio Highgate bo možno naročiti v različicah Cooper (90 kW/122 MK), Cooper S (135 kW/184 KM), Cooper D (82 kW/112 KM) in Cooper SD (105 kW/143 KM). Vsi motorji so vpeti skupaj s 6-stopenjskim menjalnikom, na voljo pa je tudi avtomatski menjalnik, ki bo doplačljiv. Kot je to za MINI običajno, bomo tudi Highgate opremili z individualno noto.

Pri nas bo na voljo od marca naprej.