Avto-moto

Auto Bild Slovenija - oktober 2011

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
4. 10. 2011, 09.24
Posodobljeno: 4. 10. 2011, 09.26
Deli članek:

V oktobrski številki preberite.

TEST CELOLETNIH PNEVMATIK

Ste se kdaj spraševali, če obstaja ugodnejša možnost, kot pa vsake toliko kupiti dva kompleta pnevmatik? Komplet zimskih in komplet letnih – tukaj lahko postane zelo drago. Testirali smo aktualne celoletne pnevmatike dimenzij 185/60 R 15 in preverili ali se rezultati na testiranjih lahko primerjajo z rezultati, ki jih dosegajo namenske pnevmatike. Rezultati? Recimo temu tako – zelo zanimivi.


PRIMERAJVA: VW PASSAT VARIANT in HYUNDAI i40 CW

Passat že leta in leta postavlja merila v svojem razredu. Pravzaprav je že nekako čudno, da se ne najde proizvajalec, ki bi lahko umerjeno uravnoteženost, ki je za VW-je tako značilna, tudi presegel. Morda pa je napočil trenutek, ko bo moral VW iz rok izpustiti krono, saj ga je izzval novi i40. V prvi primerjavi smo ugotovili, da je i40 izjemen avtomobil in netipičen za znamko iz katere izhaja – v dobrem smislu.

PRIMERJAVA: DIZELSKI KOMPAKTNIKI

Komaj smo čakali na BMW-jevo novo serijo 1. Ko pa je končno bilo tako daleč, pa je bila večina razočarana nad videzem vozila. Če le-tega pustimo na stran in se osredotočimo na lastnosti vozila, bomo kaj hitro ugotovili, da smo dobili novega vrhunskega kompaktnika. V prvi primerjavi 118d nastopa proti golfu, focusu, A3 in giulietti. Rezultat? Preverite v reviji.