Avto-moto

Blake Grifin sodeluje s Kio

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
11. 7. 2011, 15.40
Posodobljeno: 11. 7. 2011, 22.48
Deli članek:

NBA zvezdnik je postal Kiin novi športni ambasador.

KMA je nedavno podpisala večletno partnerstvo z enim najbolj prepoznavnih NBA košarkarjev, 208 cm visokim Blakom Griffinom (na facebooku ga spremlja kar 928.140 oboževalcev!), ki bo postal Kiin globalni športni ambasador. Gre za nekakšno logično nadaljevanje senzacionalnega Griffinovega zabiianja pri katerem je preskočil Kiino limuzino Optima in zmagal v letošnjem tekmovanju v zabijanju na NBA All-Star tekmi. Seveda je Kia to več kot pozitivno reklamo zagrabila, tako da je partnerstvo bilo le še vprašanje časa. Griffin je trenutno edini NBA košarkar, ki ima globalno marketinško pogodbo s kakšnim avtomobilskim proizvajalcem.
Partnerstvo z Griffinom je nadaljevanje Kiine “NBA zgodbe”, saj je sezono prej podpisala večletno partnersko pogodbo z vodstvom NBA lige (National Basketball Association).
Da je Kia pojavnost v svetu vrhunske košarke vzela resno, pričajo številna partnerstva, saj je Kia poleg tega, da je uradni avtomobilski partner NBA lige, tudi uradni avtomobilski partner NBA All-Star tekme, partner Kia NBA Performance Awards, uradni  avtomobilski partner človekoljubnih akcij “NBA Cares” ter partner letošnjega NBA nabora. Kia ima med drugim tudi marketinško pogodbo s kar 13 NBA klubi, tudi z Griffinovimi Los Angeles Clippersi.
Ob slavnostni predstavitvi parnetrstva je Griffin dejal: “Kia je podjetje, ki raste in ve, da če hočeš biti najboljši, moraš za to trdo delati,” in dodal: “Kiino trdo delo se je izplačalo, saj ima všečne in zabavne modele, ki so dokaz njihove goreče želje po biti najboljši. Verjamem v znamko Kia in sem počaščen, da sem postal partner podjetja v katerega res verjamem.”
Griffin se je tako pridružil španskemu superzvezdniku Rafaelu Nadalu in ameriški golfistki Michelle Wie, ki sta Kiina športna ambasadorja.