vozivarno2019

Nezgodno zavarovanje za otroke izberite pametno!

Oglasno sporočilo
11. 9. 2018, 10.02
Posodobljeno: 11. 9. 2018, 15.44
Deli članek:

»Ali otrok zares potrebuje nezgodno zavarovanje?« je vprašanje, ki si ga ob začetku šolskega leta postavljajo številni starši. In odgovor? Zagotovo. Za vsak slučaj!

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo

Tudi če se za zavarovanje odločite samo iz razloga »raje plačam teh nekaj deset evrov, kot da se mu kaj zgodi«, izberite zavarovanje, ki vam bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja.

Izbira zavarovanja naj bo preudarna!

V poplavi zavarovanj izberite takšno, ki bo vašega otroka zavarovalo na več področjih.  Pri Nezgodnem zavarovanju otrok in mladine Zavarovalnice Triglav ne boste našli kritja trajne invalidnosti. Pri njih je namesto tega kritje trajnih posledic težjih poškodb. 3

Marsikdo si pod izrazom težje poškodbe predstavlja zgolj posledice najhujših poškodb, zaradi katerih oseba lahko izgubi delovno sposobnost in postane trajno odvisna od pomoči drugih. A nadomestilo za težje poškodbe se izplačuje za vse poškodbe, ki pustijo trajne posledice. Te so na primer tudi omejena gibljivost sklepov, brazgotine po opeklinah, urezninah ali poškodbah.

Za takšne poškodbe zavarovalnica določa obseg izplačila, ki je razviden iz tabele težjih poškodb in tabele zlomov, izpahov, opeklin in ostalih poškodb, ki sta sestavni del zavarovalnih pogojev. Višina nadomestila je odvisna od tipa poškodbe.

Na kaj morate biti pozorni?
Vrednost nezgodnega zavarovanja se najbolj izkaže v primerih, kadar se morate soočiti s hudimi posledicami nezgode otroka. Dodatni stroški, ki jih lahko povzroči takšna nezgoda, so nepredvidljivi in lahko močno obremenijo družinski proračun. Takrat ni pomembna samo visoka zavarovalna vsota za težje poškodbe, pač pa tudi višina progresivnega izplačila.

Zavarovalnica Triglav v okviru akcijske ponudbe nezgodnih zavarovanj za otroke in mladino za vsako poškodbo, ki ima za posledico več kot 50-odstotno invalidnost, izplača 2-kratnik nadomestila za težje poškodbe. Tako bi npr. zavarovalnica za primer, ki bi zapustil posledice v višini 80 %, izplačala 160 % zavarovalne vsote za težje poškodbe.

Kritje za najpogostejše poškodbe
Paketi Zavarovalnice Triglav vključujejo tudi kritje za nekatere najpogostejše poškodbe, kamor sodijo zlomi, izpahi in opekline. To pomeni, da zavarovalnica izplača zavarovalnino tudi za zlome in ostale poškodbe, ki ne zapuščajo trajnih posledic. Višina zavarovalnine se določi po tabeli zlomov, izpahov in opeklin. Tako bi npr. za zlom podlahtnice, ki predstavlja pri otrocih eno najpogostejših poškodb, izplačala 15 % zavarovalne vsote, ki velja za zlome in izpahe. Ob predpostavki, da je zavarovalna vsota za zlome, izpahe, opekline in ostale poškodbe 2500 EUR, bi bila višina nadomestila 375 EUR.

Preverite posamezne pakete!

Preverite zavarovalna kritja in premije posameznih paketov za nezgodno zavarovanje otrok in mladine na spletu, kjer lahko zavarovanje z dodatnim 10-odstotnim popustom tudi sklenete. Več o tem, kako je določeno izplačevanje nadomestila po poškodbi, o kritju za najpogostejše poškodbe in popustih pa si preberite TUKAJ.

Pri akcijskih nezgodnih zavarovanjih otrok in mladine pa zavarovalnice oblikujejo pakete, ki so prilagojeni najpogostejšim tveganjem in omogočajo enostavno in hitro sklepanje. Tako se lahko odločate zgolj med posameznimi paketi in primerjate ponudbo različnih zavarovalnic.