Skrivnosti v ljubezni

Najdite partnerja po krvni skupini

22. 1. 2017, 19.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Okoli krvnih skupin se vrtijo tudi ljubezenska razmerja. To so prvi odkrili Japonci, ki so opravili posebno raziskavo med pari z različnimi krvnimi skupinami.

Profimedia
Občutek ljubezni je dokazano zdravilen, ne glede na to, kakšna kri se pretaka po žilah.

Iz Japonske prihaja trditev, da so ljudje s krvno skupino A občutljivi perfekcionisti, ki dobro delujejo v skupinah, a so pogosto preveč nervozni.

Znanstveniki pravijo, da je za zvezo najbolj primerna krvna skupina A ali AB, najmanj zaželeni pa so moški predstavniki krvne skupine B, ker naj bi bili preveč divji in premalo odgovorni.

Krvna skupina 0 pomeni radovednost in radodarnost, pa tudi trmoglavost. Ljudje s krvno skupino AB so umetniške duše, toda skrivnostni in nepredvidljivi, medtem ko so tisti s skupino B razigrani, a pogosto ekscentrični in sebični individualisti. Zato ni čudno, da so strokovnjaki z Vzhoda na podlagi teh značilnosti že ugotovili, kakšnega partnerja morate poiskati, da vam bo pisan na kožo.

Velik vpliv

Tako kot so nekateri znanstveniki dokazali učinkovito dieto po krvnih skupinah, za hitrejše izgubljanje kilogramov, so drugi iskali odgovor na ljubezenskem področju. In čeprav je Evropa še vedno skeptična, Vzhod temu pripisuje zelo pomembno vlogo. In katere so tiste lastnosti, ki so še značilne za ljudi z določeno krvno skupino? Ljudje krvne skupine A so iskreni, ustvarjalni, uvidevni, prav tako pa so muhasti in izbirčni. Ljudje krvne skupine B so bolj divji od drugih ter iniciativni. So pa tudi neodgovorni in sebični. Ljudje skupine AB ohranjajo mirno kri in so racionalni, vendar so tudi preveč kritični in neodločni, ljudje skupine 0 pa so optimistični, družabni in samozavestni. Njihove slabe lastnosti so, da so nesramni in domišljavi.

Popolno ujemanje

Čeprav ujemanje v čustvenih odnosih različnih krvnih skupin ni potrjeno, so številni raziskovalci prepričani, da povezanost obstaja. Na podlagi psihičnih profilov se namreč vidi, med katerimi ljudmi je največ kemije in katera kombinacija ima boljšo podlago za odličen zakon.

Eksplozija strasti

Japonci krvno skupino častijo zato, ker je ne moremo spremeniti, saj jo podedujemo od svojih staršev in je pomemben genski zapis, ki ga dobimo ob rojstvu. 

Raziskovalci so prepričani, da je zveza med žensko, ki ima krvno skupino A, in moškim s krvno skupino 0 najbolj strastna. Ta je tudi z biološke plati odlična kombinacija. Statistično gledano se v tovrstnih zvezah rodi veliko otrok. Toda ker za moške velja, da so zelo divji in včasih muhasti, se morajo ženske še kako potruditi za to, da je zveza ves čas pestra, spontana in nepredvidljiva.

Neskončna ljubezen

Ženska s krvno skupino 0 in moški s skupino AB predstavljata možnost za najbolj trdno in najbolj romantično zvezo, kar so jih lahko videli sodelujoči v raziskavah. V glavnem gre za kakovostne medsebojne odnose, v katerih znata partnerja poleg ljubezni ohraniti tudi medsebojno spoštovanje. Tako moški in ženska predstavljata temelj za idealni zakon, saj ta kombinacija pomeni, da se njuni različni naravi odlično dopolnjujeta.

Neustavljiva privlačnost nasprotij

Za takšno zvezo bi lahko rekli, da se nasprotja preprosto neustavljivo privlačijo –pozornost moških krvne skupine B skoraj praviloma pritegnejo ženske, ki imajo krvno skupino A.