Korak do sreče

Kako preživeti noč v "štiklah"?

Stanka Vučkovič
1. 2. 2018, 10.06
Posodobljeno: 4. 4. 2018, 11.19
Deli članek:

Večina žensk vsakodnevno na svoj način plača ceno lepote, a najpogostejša bolečina je bolečina, ki jo zadajo petke.

Pravijo, da mora ženska za lepoto in eleganco malo stisniti zobe in potrpeti. Večina žensk vsakodnevno na svoj način plača ceno lepote, a najpogostejša bolečina je bolečina, ki jo zadajo petke. Čeprav so očesu udobne in v trenutku polepšajo postavo vsake ženske, so pogosto neudobne. 

V glavnem, bil je petek, in kot se spodobi, sem se s prijateljicami odpravljala na žur. Tistega večera sem se odločila obuti nove petke, ki sem jih dan prej kupila in jih še nisem razhodila. Oblekla sem ozke kavbojke, majčko in seveda odločno obula nove visoke petke. Celo rezervnih čevljev za vožnjo nisem vzela s seboj kot običajno. Pobrala sem prijateljice na dogovorjenem mestu in naša noč se je začela. Dve uri sem cvetela, hodila v njih kot manekenka, zamenjale smo klub, še dodatni dve uri sem plesala, ne da bi se usedla … in začela sem čutiti težka in utrujena stopala. Cirkulacija v prstih mi je zamrznila in prstov niti čutila nisem. Ko je bil čas odhoda, sem v sebi godrnjala: »Zmoreš ti to, še nekaj korakov, do avta je še dvesto metrov.« Takrat me je pod roko vzel fant, na katerega sem se lahko opirala, in še naprej hodila z zravnano glavo in veliko muko v stopalih. Uspela! Izmenjala sva si telefonske številke in se dogovorila, da greva naslednji dan v hribe – v supergah. Odpeljala sem prijateljice domov, parkirala, potem je bilo treba še prehoditi nekaj stopnic do stanovanja. Ko sem prišla pred vrata, sem sezula čevlje, stopala so bila rdeča, goreča, vroča, žulji na petah, kot se spodobi za takšno petkovo noč, pomislila sem, da mi ni pomoči. Treba je bilo »požegnati« nove petke. Odložila sem jih na polico, kjer še vedno stojijo.
Od tistega večera nisem več obula nerazhojenih čevljev, ven nisem šla brez dodatnih nizkih čevljev in v moji torbici se vedno najdejo obliži. Zjutraj sem si naredila kopel za noge, nalepila obliže, obula superge in šla na zmenek v hribe. Nekaj mesecev za tem sva se poročila … pred 21 leti.