Sedem dni za sedem vasi - vse v enem mestu

Maja Zajc
30. 3. 2024, 13.02
Posodobljeno: 18. 4. 2024, 12.47
Deli članek:

Mesto Kaštela vas bo pritegnilo na prvi pogled. Uživali boste v zvokih kamnitih ulic, vabili vas bodo vonji in okusi restavracij in vinskih kleti, sprostili se boste na vročih plažah ter odkrivali skrivnosti in legende bogate zgodovine.

Navdušili se boste nad edinstvenim pogledom s hriba Kozjak na Kaštelanski zaliv, sosednji Unescovi mesti Split in Trogir ter čudoviti srednjedalmatinski preplet otokov in otočkov.

Ležerni mediteranski življenjski slog, kombinacija tradicionalnih vrednot in modernega urbanega življenja, druženja ob kavi v živopisnih kavarnicah, odprti in prisrčni ljudje – vse to so Kaštela.

Zaradi sedmih posebnih središč mesta boste imeli vtis, da ste v majhnem dalmatinskem kraju, daleč stran od mestne gneče in stresa, in tu lahko neobremenjeno uživate na dopustu skozi vse leto.

Za tiste športnega duha so na voljo tudi vodni športi – jadranje, veslanje, potapljanje, planinarjenje, pohodništvo ter kolesarske poti na prelazu Malačka, pobočjih Kozjaka ter skozi Kaštelansko zagoro.

ALI STE VEDELI?

Najbolj romantični grad oziroma kaštel v Kaštelah – Kaštilac v K. Gomilici – je bil kulisa snemanja četrte sezone globalno priljubljene nadaljevanke Igra prestolov.