Euroservis

Zaupajte nam: privarčevali boste!

Promocijsko gradivo
1. 5. 2016, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Med rednimi vzdrževalnimi posegi na vašem vozilu, mehaniki ne pregledajo zgolj motornega olja in čistilcev.

Dobri servisi vozil ne pregledajo le motornega olja in čistilcev, pač pa pod drobnogled vzamejo tudi številne mehanske in električne sklope.

Eden teh je tudi zobati jermen, ki prvenstveno služi za usklajen pogon odmične in glavne gredi. Usklajen pogon poteka med bati in ventili, omogoča pa delovanje vseh delovnih taktov motorja.

Poleg tega zobati jermen lahko poganja druge dele motorja, kot je na primer vodna črpalka. Euroserviserji, vam bodo ob servisiranju vašega vozila pregledali tudi zobati jermen in ocenili, če še ustreza zahtevam in na ta način preprečili velike stroške popravila, ki se pojavijo, kadar se zobati jermen poškoduje (strga).

Ali ste vedeli?
Zobate jermene moramo razmeroma pogosto menjati, to je vsakih 80.000 do 150.000 kilometrov, odvisno od posameznega vozila. To velja pri normalni uporabi, če pa je vožnja malo bolj dinamična, je priporočljivo menjati jermen prej. Pri zamenjavi jermena je potrebno paziti na pravilen postopek vgradnje, zaradi varnosti je priporočljivo zamenjati vodilna in ležajna mesta, preveriti ozobja, seveda pa je treba z jermenom vsekakor ravnati pazljivo

Ne čakajte, da vam pod motornim pokrovom katastrofalno zaropoče, in se vaš avtomobil ustavi. Lahko se vam pretrga zobati jermen, kar običajno povzroči precejšnjo škodo na motorju. Ukrivljeni ventili, poškodovani bati, skrivljena glava motorja, vse to vam lahko povzroči predolgo čakanje na zamenjavo zobatega jermena.


Če je avtomobil novejši, se v takšnem primeru pogosto ne popravlja motorja, ampak zamenja celega. In ta strošek je daleč od tega, da bi bil zanemarljiv. Preventivna menjava zobatega jermena razmeroma majhnih stroškov je zato na vsak način priporočljiva!

Posvetujte se s kvalificiranim osebjem na Euroservisu, ki vam bo svetovalo, kdaj morate narediti tako imenovani veliki servis.
Zaupajte nam: privarčevali boste! Menjava zobatega jermena je vsekakor cenejša kot popravilo, ki nastane zaradi strganega zobatega jermena.