Turizem na Gorenjskem

Parkirišča za avtodome

Zoran Franc
21. 4. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred kratkim so Slovenske železnice (SŽ) slovesno odprle sodobno parkirišče ob železniški postaji, namenjeno avtodomom. S parkiriščem pa so na SŽ - Železniškem invalidskem podjetju pridobili tudi nova delovna mesta za invalide.

Slovenske železnice

Bohinjski turizem se bo z novo ureditvijo parkirišč, ki so namenjena avtodomom, zagotovo še razširil in s to storitvijo omogočil prihod tudi novim, drugačnim obiskovalcem. Parkirišče je v neposredni bližini železniške postaje, kar bo turistom omogočilo dodatne možnosti spoznavanja Slovenije. SŽ - ŽIP, SŽ - Potniški promet, Turizem Bohinj in Občina Bohinj v sodelovanju pripravljajo preplet pisane turistične ponudbe, ki bo turistom in potnikom s široko izbiro in okolju prijazno mobilnostjo ponudila veliko možnosti za raziskovanje okoliških krajev. Obiskovalci se bodo lahko z avtovlakom odpeljali proti Novi Gorici, se odločili za izlet z muzejskim vlakom v Goriška brda ali pa potovali do drugih zanimivih krajev po Sloveniji.

Slovenske železnice
Recepcija, na kateri lahko uporabniki uredijo potrebno dokumentacijo in dobijo nadaljnje napotke in informacije. Na voljo je tudi manjša trgovinica z izdelki SŽ - ŽIP.

Kaj parkirišče ponuja?

Ograjeno varovano parkirišče obsega 22 parkirnih prostorov, od tega 13 prostorov dimenzije 8 x 6 metrov in 9 prostorov dimenzije 12 x 5,5 metra. Opremljeno je s priključki za elektriko, pred vhodom na parkirišče obiskovalce čaka oskrbovalna postaja za praznjenje odpadnih voda in fekalij, poskrbljeno je za dostop do pitne vode, na voljo pa sta tudi avtomata s hladnimi in toplimi napitki. Pred vhodom je obiskovalcem na voljo recepcija, kjer lahko uredijo potrebno dokumentacijo ter dobijo nadaljnje turistične napotke in informacije, na voljo je tudi manjša trgovinica, kjer si lahko obiskovalci kupijo spominke in številne druge izdelke, ki so jih skrbno izdelali v invalidskih delavnicah podjetja SŽ - ŽIP.

Z roko v roki

Občina Bohinj in SŽ - Potniški promet načrtujeta še več skupnih dejavnosti. Okrepiti želijo predvsem promocijo javnega potniškega prometa in trajnostne mobilnosti ter sodelovati pri oblikovanju skupnih turističnih produktov.

Slovenske železnice
Častni gostje: dir. SŽ - ŽIP Vojka Martinčič, dir. SŽ - PP mag. Boštjan Koren, župan Bohinja Franc Kramar, dir. Turizma Bohinj Klemen Langus, preds. TZS Peter Misja

Zato so za turiste, ki bodo na Gorenjsko prihajali z avtodomi, pripravili raznoliko turistično ponudbo, ki so jo povezali tudi z lokalnimi kmetijami in pridelovalci. Potniški železniški promet so poleg rednih linij popestrili z muzejskim vlakom po bohinjski progi, ki tako domače kot tuje goste vedno znova navdušuje. Z nakupom vozovnice za avtovlak med kolesarsko sezono pa turistom omogočajo, da se ceneje kopajo v Vodnem parku Bohinj, ceneje prenočujejo v izbranih hotelih in izkoristijo še številne druge ugodnosti.

Slovenske železnice
Občina Bohinj in Slovenske železnice bodo z roko v roki ponudbo za nove obiskovalce še razvijale.