Liga ABA

Prvi jadranski poraz Krke

ku
18. 10. 2014, 20.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Potem ko so novomeški košarkarji v sredo v sredo izgubili v domačem prvenstvu, so si po uvodnih treh zmagah danes privoščili še prvi poraz v ligi ABA. Z izidom 66:53 je bila boljša Igokea.

Grega Wernig

Krka se je na gostovanju odlično držala v prvem polčasu, v katerem se je zdelo, da bo prvenstveni spodrsljaj pustila za seboj in da bo dala prav tistim, ki so za poraz proti Grosuplju krivili predvsem odstonost izjemnega Malcolma Armsteada. Novomeščani so uvodno četrtino sicer izgubili za pet, toda nato drugih pet minut igre dobili za sedem, s tem v svojo korist odločili celoten polčas in napovedali nasok na četrto zmago. 

Vlogo prelomnice je vsekakor odigrala tretja četrtina oziroma (kakorkoli pač hočete) prva polovica drugega polčasa. Gostitelji so se po predahu na igrišče vrnili izjemno poletni, še večjo razliko v primerjavi s prvim polčasom pa je predstavljala slovenska ekipa, ki je bila na trenutke neprepoznavna. Devetnajst točk domačega moštva ni kak poseben dosežek, toda če ga seštejemu z mizernimi sedmimi točkami, ki so jih v tretji četrtini dosegli gostje, je slika jasna.

Iz minimalnega vodstva je Krka zdrsnila v precejšen zaostanek in poti nazaj ni bilo več. Čeprav so bili v zaključnem delu igre Novomeščani ponovno enakovredni, o kakem preobratu ni bilo ne duha ne sluha. Domača ekipa je rutinirano držala prednost in jo, ko je zasedba s sončne strani Alp opustila vsako upanje na vrnitev v vodstvo, celo še povečala. Na koncu je Igokea, za katero je to prva letošnja zmaga, slavila zanesljivo in zasluženo.