LIGA IceHL

Olimpija spet neuspešna

Barbara Kavčič
23. 10. 2014, 21.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V 13. krogu lige EBEL Ljubljančani izgubili z aktualnim prvakom Bolzanom.

Arsen Perić

Prvi obisk aktualnih prvakov razširjenega avstrijskega prvenstva je pričakalo skromno občinstvo, ki na tivolskem ledu ni videlo drugačnega razpleta kot pa so ga že vajeni.

Drugič sta zeleno-beli dres nadela Andrej Hebar in Tom Zanoški, ki sta igro vsekakor poživila, a še vedno ne dovolj.

Že v prvi tretjini so gostje pokazali premoč. Prvič, ko so malo bolj pritisnili v napadu, je Andy Chiodo klonil, odbit plošček je v mrežo spravil osamljeni Paul Zanette. Bolzano je brez kakšnih večjih težav v vseh situacijah zaustavljal napadalce Olimpije, katerih res konkretni streli so bili redki, akcije pa slabo izpeljane. 

Po prvem odmoru so zmaji zamočili že po 13 sekundah igre. Izgubili so sodniški met, Rick Scofield je plošček popeljal do gola in ga spravil do Marca Insama, ki ga je z rahlim dotikom preusmeril v gol.

Na sredi tretjine je Olimpija kar dve minuti igrala z dvema več na ledu, a neorganizirani napadi so se vrstili eden za drugim, streli so bili močni, a nenatančni, Marvin Degon pa je ob koncu kazni zadel le prečko.

Tivoli se je ob koncu drugega dela - 47 sekund do zvoka sirene -  le veselil, prvič, ko je Olimpija zaigrala malo bolj trdo tudi v napadu, je Zanoški z natančnim strelom pod prečko razpolovil zaostanek.

Zadnja tretjina je bila najbolj živahna. Olimpija je pokazala več borbenosti in želje, zaigrala bolj trdo, a vnovič brez želenega učinka. Ob koncu so domači napadli tudi s šestimi hokejisti in brez vratarja, a Bolzano je uspel vse napade z požrtvovalno igro obraniti.

Hokejisti so se po tekmi za pol ure sami zaprli v slačilnico. Kaj so se dogovorili, bo ostala skrivnost, ali jim bo to prineslo več uspeha, pa bo lahko vidno v nedeljo, ko gostujejo v Znojmu.

OLIMPIJA - BOLZANO 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. 600 gledalcev. Glavna sodnika: Warschaw (ZDA) in Zrnič. Linijska sodnika: Hribar (oba Slovenija) in Dreier (Avstrija).
Strelci: 0:1 Zanette (Keller, 6.), 0:2 Insam (Schofield, Rodney, 21.), 1:2 Zanoški (Bishop, Čepon, 40.).
Kazenske minute: Olimpija 8, Bolzano 10.
Olimpija: Chiodo, Sila; Čepon, Degon, Bishop, Leber, Zanoški; Medvec, Logar, Koren, Pešut, Koblar; Groznik, Planko, Hebar, Mušič, Sotlar; Berlisk, Zdešar, Snoj, Uduč, Hočevar, Ropret